Tensiuni pe tema carantinei, la Timisoara. De ce se contrazic primarul Dominic Fritz si prefectul Alin Nica

1 lună in urmă 2

Probabilitatea ca Timisoara sa intre in carantina din cauza ratei mari de infectare cu SARS-COV-2, ridica tensiuni intre primarulDominic Fritz si seful Consiliului Judetean. Alin Nica sustine ca decizia lui Dominic Fritz este "de a forta carantina", in vreme ce Fritz ii transmite ca fabuleaza.

Presedintele Consiliului Judetean, liberalul Alin Nica, sustine intr-o postare pe Facebook, ca nu e de acord "cu carantinarea fara discernamant a municipiului Timisoara si a zonei periurbane", cpotrivit Hotnews.ro.

Presedintele Consiliului Judetean Timis: Nu sunt de acord cu carantinarea fara discernamant a municipiului Timisoara

Acesta mai precizeaza ca din discutiile cu seful DSU Raed Arafat, cu directorul DSP Timis si cu primarul Timisoarei nu a primit "argumente solide astfel ca decizia mea este impotriva unei carantine formale, lipsite de eficienta".

Replica lui Dominic Fritz

In replica, Dominic Fritz spune ca "Alin Nica fabuleaza despre o posibila decizie a primarului Timisoarei de a forta carantina".

Sapte profesori din Timisoara au murit din cauza COVID-19 de la inceputul pandemiei. Alte 12 cadre didactice sunt internate in spital

"Nu pot si nu voi forta nimic. Dimpotriva, cred ca o astfel de decizie trebuie bazata pe un consens larg si pe asumarea responsabilitatii pentru urmari, indiferent de decizie. Nu voi cadea in capcana oportunismului de moment care a tinut si tine Romania pe loc, si o slabeste in momente grele.

Cred ca exista argumente extrem de pertinente si pentru, si impotriva unei carantinari. Este o responsabilitate uriasa pe umerii celor peste 40 de membri CJSU. Votul meu il voi da, cu responsabilitate si asumare, dupa ce voi vedea toate datele si voi asculta toate opiniile", a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Rata de infectare in Timisoara a fost vineri de 7,56.

Mai puteti citi:

Lovitura de la avocatul CJUE: Coruptii "de lux" care ar putea ramane cu condamnarile ce fusesera anulate printr-o decizie a CCRAzi este Sambata mortilor, cunoscuta si drept Mosii de Iarna. Ce traditii trebuie respectateFortele Speciale ale SUA au ajuns in Serbia. Scopul misiunii in statul aflat sub influenta militara tot mai mare a Chinei si RusieiCe inseamna "valul 3 al pandemiei". Specialistii spun daca e cazul sa ne temem: "Este un context mai mult decat evident"Romanii se ineaca in valul de credite neperformante, dupa gura de aer data de amanarea ratelor
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă