Tensiuni în Washington: Suporterii lui Trump protestează / Congresul urmează să valideze victoria lui Biden

1 lună in urmă 34

Parlamentarii americani se vor reuni miercuri pentru a confirma victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale, în timp ce suporterii președintelui în exercițiu Donald Trump protestează.

Într-o ședință comună a Congresului vor confirmate voturile în colegiile de electori. Unii republicani s-au arătat gata să susțină eforturile președintelui Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor contestând formal ședința, într-o tentativă care va eșua cel mai probabil, relatează BBC News.

Sute de soldați ai Gărzii Naționale au fost mobilizați în contextul în care suporterii lui Trump au început să se adune în Washington DC pentru a protesta față de declararea înfrângerii acestuia. În același timp, sunt așteptate și contramanifestații.

Într-un mesaj pe twitter, Trump a anunțat că urmează să se adreseze suporterilor la mitingul ”Salvați America” în aceeași zi în care Congresul se reunește.

Trump a refuzat să accepte înfrângerea în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, invocând așa-zisa fraudă electorală, fără să prezinte vreo probă și pierzând toate contestațiile în instanță.

Democratul Joe Biden ar urma să fie învestit ca al 46-lea președinte american într-o ceremonie specială care are loc pe 20 ianuarie, în mod tradițional.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă