Tenismenii îl atacă pe Novak Djokovic. Grecul Tsitsipas: "El a jucat după propriile reguli. Trebuie să ai mult curaj"

1 săptămână in urmă 13

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 18:44

92 citiri

 "El a jucat după propriile reguli. Trebuie să ai mult curaj"

Grecul Stefanos Tsitsipas, locul 4 ATP, a declarat că liderul mondial Novak Djokovici, aflat în centrul controverselor cu privire la vaccinarea împotriva coronavirusului şi care aşteaptă o decizie a autorităţilor australiene, “a jucat după propriile reguli” şi face parte dintr-un grup mic de sportivi care nu respectă regulile şi îi fac pe ceilalţi să pasă “stupizi”.

“În mod sigur, el a jucat după propriile reguli. A făcut ceva ce nu mulţi jucători de tenis au curajul să facă, în special după ce ATP a anunţat anumite criterii pentru jucători pentru a intra în ţară.

Nu mulţi s-ar fi gândit să vină în Australia nevaccinaţi sau să nu respecte protocolul.

Trebuie să ai mult curaj şi să îţi pui în pericol participarea la grand slam. Eu am ales să merg şi să fiu sută la sută pregătit pentru orice urmează şi să nu fiu nevoit să mă gândesc la altceva. Nu înseamnă că această cale a mea este cea corectă şi că este greşită calea lui. Fiecare are o percepţie diferită”, a spus Tsitsipas pentru wionnews.com.

Sportivul a precizat că vaccinarea sau nevaccinarea este opţiunea individuală a fiecăruia: “Fiecare are libertatea de a alege şi a decide. Până la urmă, corpul tău este o maşinărie foarte importantă. Trebuie să îl protejezi”.

Tsitsipas a mai spus că lumea tenisului este împărţită în ceea ce priveşte vaccinarea. “Fiecare jucător de simplu, aproape, statisticile spun că 98 la sută din totalul jucătorilor sunt vaccinaţi cu schemă completă şi au respectat regulile. Am fost foarte disciplinaţi. Pe de altă parte, o parte foarte mică a urmat o cale diferită şi nu joacă respectând regulile, făcând majoritatea să pară ‘stupidă’”, a afirmat el râzând.

Numărul unu mondial, Novak Djokovic, a fost inclus joi în tragerea oficială a Australian Open, deşi rămâne incert dacă guvernul va anula pentru a doua oară viza sa.

Joi după-amiază, prim-ministrul Scott Morrison a declarat că nu a fost luată încă o decizie cu privire la o posibilă anulare a vizei şi expulzarea jucătorului.

Citeste si:

S-a aflat decizia pe care o va lua Australia în privința lui Novak Djokovic

Viza liderului ATP Novak Djokovici ar urma să fie anulată din nou, joi, iar ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, va decide expulzarea sportivului, susţine Paul Bongiorno, jurnalist...

Novak Djokovic nu are cum să scape de autoritățile din Serbia. Ce i se pregătește tenismenului

Avocaţi din Serbia au declarat, miercuri, că liderul ATP, Novak Djokovic, riscă o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar încarcerarea, după ce a recunoscut că a încălcat regulile cu...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă