Tenismanul care l-a învins pe Novak Djokovic la Tokyo, eliminându-l în semifinale, și-a cerut scuze: ”Îmi cer scuze, îmi pare foarte rău”

2 luni in urmă 29

Tenismanul german Alexander Zverev şi-a cerut scuze după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovic în semifinalele probei de simplu de la Tokyo, împiedicându-l să realizeze Golden Slam, câştigarea celor patru titluri de Mare Şlem şi a medaliei de aur la Jocurile Olimpice în acelaşi an, scrie belgian Le Soir.

„Îmi cer scuze, îmi pare foarte rău (pentru el). Rămâne cel mai mare jucător din toate timpurile. (…) Ştiu că a venit aici ca să-şi treacă numele în istorie, ştiu că era în căutarea Golden Slam. Nu poţi însă să câştigi mereu. E totuşi bine să poţi să-l învingi din când în când”, a afirmat Zverev după ce a trecut de liderul mondial cu 1-6, 6-3, 6-1.

Jucătorul spune că a obţinut o medalie pentru Germania şi a punctat: „Este fără îndoială una dintre cele mai mari reuşite din cariera mea”.

„Aici nu joc doar pentru mine sau pentru apropiaţii mei, joc de asemenea pentru toţi sportivii, toţi oamenii care au rămas în Germania şi mă urmăresc. Jocurile Olimpice sunt cel mai mare eveniment sportiv din lume”, a declarat jucătorul de 24 de ani, câştigător a 15 turnee ATP, dintre care două în acest an (Madrid, Acapulco).

Djokovic a spus: „Acesta e sportul, pur şi simplu el a jucat mai bine. A servit foarte bine, iar serviciul meu a devenit mult mai slab. Jocul meu s-a spart în bucăţi”.

Sârbul mai poate reuşi, totuşi, Marele Şlem, după ce a triumfat la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, iar la US Open, ultimul Grand Slam al anului, are trei titluri.

După eşecul în faţa lui Zverev, Djokovic a fost învins şi în semifinalele probei de dublu mixt la Jocurile de la Tokyo.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Novak Djokovici

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă