Temperaturi-record în Italia. În Sicilia s-au înregistrat 48,8 grade Celsius

2 luni in urmă 15

În Sicilia s-au înregistrat 48,8 de grade Celsius În Sicilia s-au înregistrat 48,8 de grade Celsius

Cea mai ridicată temperatură din istoria Europei a fost înregistrată în Italia, în timpul unui val de caniculă, maximele ajungând la 48,8 grade Celsius. Valul de căldură este provocat de anticiclonul subtropical ‘’Lucifer’’, venit din Sahara.

JOI, 12 AUGUST 2021, 11:36

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ivancica Mihaela

Regiunea Sicilia este afectată de cea mai fierbinte săptămână din această vară, iar dacă Organizaţia Meteorologică Mondială va confirma valoarea înregistrată în Sicilia, se va stabili un nou record pentru cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Europa. Recordul anterior, de 48 de grade Celsius, a fost stabilit în 1977, la Atena, potrivit BBC.

„Sicilia a cunoscut o caniculă în ultimele zile. Efectul <<foehn>> (o schimbare de la condiții umede și reci, pe o parte a unui munte, la condiții mai calde și mai uscate, pe cealaltă parte) în râul munților din vestul Siracuzei a ajutat probabil la generarea celor 48,8 de grade Celsius”, a precizat un meteorolog din Marea Britanie, Trevor Mitchell.

În Calabria şi în Sicilia, pompierii au avut 300 de intervenţii în 12 ore. Șapte avioane Canadair au fost mobilizate încă din zorii zilei de miercuri, a anunţat departamentul pentru stingerea incendiilor.

Un bărbat în vârstă de 77 de ani a murit, miercuri, în urma arsurilor suferite în timp ce încerca să se adăpostească în locuinţa sa, care a fost cuprinsă de flăcări, într-o zonă rurală situată lângă Reggio Calabria.

Căldura extremă din Europa a lovit emisfera nordică în această vară. Recorduri de temperatură au fost înregistrate și în Canada, vestul SUA, Finlanda, Estonia, Turcia și Moscova. Inundații fără precedent au afectat Germania și părți din China.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă