Temperaturi record în Australia! A fost cea mai fierbinte zi din istoria măsurătorilor sale meteorologice

2 zile in urmă 7

 Twitter Australia FOTO: Twitter

Australia şi-a egalat recordul pentru cea mai fierbinte zi din istoria măsurătorilor sale meteorologice, după ce o valoare de 50,7 de grade Celsius a fost înregistrată într-un îndepărtat oraş costier din această ţară, informează BBC.

JOI, 13 IANUARIE 2022, 21:12

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Temperatura înregistrată joi în Onslow, un oraş din statul Australia de Vest, a egalat recordul de căldură din această ţară, stabilit în anul 1962 într-o localitate din statul Australia de Sud. 

Oraşul Onslow şi localităţile învecinate ar putea să stabilească un nou record în perioada următoare, întrucât meteorologii au prognozat o uşoară creştere a temperaturilor pentru ziua de vineri. 

Recordul de joi a fost stabilit în contextul în care statul Australia de Vest a raportat luna trecută cel mai amplu incendiu de vegetaţie din istoria sa. Un focar situat în apropiere de Margaret River a distrus peste 6.000 de hectare de vegetaţie şi le-a obligat pe autorităţile locale să ordone evacuarea unor rezidenţi.

Biroul de Meteorologie din Australia a confirmat joi că recordul de temperatură din Onslow a fost stabilit la ora locală 14:26. 

Potrivit presei australiene, temperatura medie din Onslow în această perioadă a anului este de 36,5 grade Celsius. 

Alte două oraşe australiene, Mardie şi Roebourne, au raportat temperaturi care au depăşit joi pragul de 50 de grade Celsius. 

Chris Fawkes, meteorolog la BBC, a spus că temperaturile vor creşte uşor vineri, dar vor scădea apoi în zilele următoare. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă