Telenovela vizei australiene a lui Djokovic: Un judecător analizează joi dimineață contestația sârbului, acesta este ținut într-un hotel de carantină

1 săptămână in urmă 34

Jucătorul Novak Djokovic, numărul unu mondial în tenis, a contestat în justiție decizia autorităților australiene de a-i anula viza și de a-l expulza din țară, au anunțat joi oficiali ai tribunalului, citați de AFP.

Un judecător din Melbourne, Anthony Kelly, va analiza la ora 16.00 (07.00 ora României) cazul sârbului, care a fost oprit de autoritățile de imigrație din Melbourne la sosirea în Australia, miercuri seară.

Lui Djokovic, care venise pentru a participa la Australian Open, i s-a spus că nu îndeplinește cerințele de vaccinare COVID-19.

La scurt timp după această decizie, el a fost dus la Park Hotel, o unitate de carantină din Melbourne, după ce după ce fusese ținut la aeroportul din oraș peste noapte și i s-a spus că va fi expulzat din țară în cursul zilei de joi, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată turneului.

Park Hotel a găzduit deținuți guvernamentali începând din decembrie 2020, mulți dintre ei reținuți de ani de zile în timp ce solicitau vize pentru a rămâne în Australia. Peste 20 dintre ei se află încă acolo.

Greg Hunt, ministrul australian al Sănătăţii, a explicat că sârbul nu a putut prezenta dovezile necesare pentru a putea intra în Australia şi va fi trimis înapoi.

Referințe:

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă