Telenovela Ioan Niculae: poliția nu l-a găsit și l-a dat în urmărire generală. Afaceristul a intrat în direct la TV, din Italia

1 lună in urmă 1

UEL: Real Sociedad - Manchester United, joi, 19:45, Digi Sport 1

UEL: Benfica - Arsenal, joi, 22:00, Digi Sport 1

Condamnat pentru spălare de bani, cumpărare de influență și instigare la evaziune fiscală în dosarul InterAgro, omul de afaceri a fost căutat la domiciliul său din orașul Zimnicea, Teleorman.

Ioan Niculae nu a fost găsit acasă. Poliția Română i-a publicat datele și l-a dat în urmărire generală

Niculae nu se afla acasă, așa că Poliția Română a publicat pe site-ul instituției fotografia și datele sale. Șeful de la Astra este urmărit general în România și, în caz că nu va fi găsit, există posibilitatea emiterii unui mandat internațional.

Potrivit celor mai recente informații, Ioan Niculae se află acum în Italia, la Milano. Într-o intervenție telefonică la Antena 3, joi seară, afaceristul a anunțat că se va preda vineri, 19 februarie.

”Mâine mă întorc și mă predau. Nu credeam că se va da o sentință azi”, a declarat acesta. Niculae a plecat din țară încă de la finalul lunii ianuarie, iar avocatul său a precizat că a făcut-o pentru a se recupera după ce a fost infectat cu COVID-19.

Omul de afaceri nu este la prima condamnare. În aprilie 2015, el a fost condamnat la închisoare pentru doi ani și șase luni, pentru că a finanțat ilegal campania electorală a PSD din anul 2009.

Ioan Niculae

Ioan Niculae, dat în urmărire generală

Averea lui Ioan Niculae și activitatea sa controversată: fost ofițer de securitate

Întreaga activitate a lui Ioan Niculae este una controversată. Înainte de 1989, afaceristul a fost timp de patru ani ofițer de securitate, după cum recunoștea chiar el într-un interviu. De-a lungul anilor, a fost implicat în numeroase alte business-uri, precum și controverse.

În 2012, a fost acuzat că firma sa de tutun nu a plătit taxe în valoare de 120 de milioane de euro, însă în cele din urmă a scăpat de acuzații.

Potrivit ultimelor topuri financiare, Ioan Niculae are astăzi o avere care însumează 300-400 de milioane de euro. În 2013, el avea 1,2 miliarde de dolari, sumă care îl făcea al 1.372-lea cel mai bogat om de pe planetă.

Omul de afaceri a înființat împreună cu un partener chinez, în 1995, compania InterAgro, care a devenit lider în agricultura românească. În afaceri a intrat la începutul anilor 1990, când a fondat cu un asociat turc compania Interaction, care tranzacționa produse chimice.

Etichete: ioan niculae , politia romana , condamnare ioan niculae
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă