Tehnologia avansează în fotbal! Poziția de ofsaid va fi semnalizată automat. Cum și când va fi posibil

2 zile in urmă 10

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 12:01

97 citiri

Tehnologia avansează în fotbal! Poziția de ofsaid va fi semnalizată automat. Cum și când va fi posibil

Poziţia de ofsaid din timpul meciurilor ar putea fi raportată în ''mod automat în 2022'', la momentul Cupei Mondiale din Qatar, a dat de înţeles, marţi, Arsene Wenger, directorul Departamentului de dezvoltare globală din cadrul FIFA, scrie AFP.

"Există şanse mari ca poziţia afară din joc să fie semnalată în mod automat la Mondialul din 2022'', a spus Wenger, fost antrenor la Arsenal Londra.

El a menţionat că modalitatea tehnică prin care se va face acest lucru este încă ''secretă'' dar că va reprezenta ''următoarea evoluţie majoră a arbitrajului".

Potrivit lui Wenger, noua inovaţie tehnologică va permite ca meciul să nu aibă ''timpi morţi'' aşa cum se întâmplă în prezent, când arbitrul trebuie să iasă la marginea terenului pentru a urmări secvenţele puse la dispoziţie prin tehnologia VAR.

Oficialul FIFA a arătat că astfel fotbalul va deveni mai atractiv şi se va trece la o ''viteză superioară'' de desfăşurare a jocului.

CM 2022 din Qatar va avea loc în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie.

Citeste si:

Consilierul local vizat de ancheta Recorder și-a dat demisia din PSD. Contextul în care l-a numit "securist" pe Patriarhul Daniel

Organizaţia PSD Bucureşti a anunţat miercuri, 13 octombrie, demisia lui Lazăr Neacşu din partid şi din funcţia deţinută în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Consilierul PSD...

Politica românească nu prea este în interesul cetățenilor

Faptul că USR a venit cu un program de guvernare și cu un premier, în timp ce PNL și PSD au venit cu mâinile în buzunare, doar în plimbare, la consultările de la Cotroceni, arată că USR...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă