Teatrul Evreiesc de Stat, RĂSPUNS oficial la amenințările cu moartea la adresa actriței Maia Morgenstern

2 luni in urmă 8

Maia MorgensternMaia Morgenstern

Teatrul Evreiesc de Stat (TES) răspunde atacurilor din ultima perioadă oferind un spectacol gratuit, transmis online: „O lecție de bune maniere”, cu actrița Maia Morgenstern, marți, 30 martie. Marea artistă, care este și director al TES, a primit la sfârșitul săptămânii trecute amenințări cu moartea într-un mesaj trimis pe adresele oficiale de email ale teatrului. Autorul, un tânăr bucureștean cu afecțiuni psihice, a fost identificat și reținut, luni, fiind cercetat sub control judiciar timp de 60 de zile.

LUNI, 29 MARTIE 2021, 19:37

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Spectacolul "O lecţie de bune maniere" de Jean-Claude Grumberg, în regia şi scenografia Alexandru Berceanu și având-o ca protagonistă chiar pe Maia Morgensters, va putea fi urmărit gratuit marţi, de la ora 19.00, în regim online, pe paginile oficiale de Facebook şi YouTube ale teatrului. 

„Acest spectacol, a cărui premieră a avut loc în toamna anului 2017, este interzis tuturor celor care îndeamnă la ură, de orice natură ar fi ea. Tuturor celor care îndeamnă la xenofobie şi la ostilităţi. Tuturor celor care au uitat de umanitate. Tuturor celor ce au uitat sa râdă, să facă haz de necaz", este mesajul TES postat luni pe pagina de Facebook. 

Duminică a fost deschis o anchetă în acest caz. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au anunţat luni că a fost reținută persoana care ar fi trimis mesajul care conţine ameninţări cu moartea către Teatrul Evreiesc de Stat a fost reţinută pentru 24 de ore. 

Un alt mesaj, plin de ură, trimis tot pe adresa oficială a Teatrului a fost adresat direct actriței.

Mesajele pline de ură la adresa Maiei Morgenstern continuă! Ce conține ultimul email expediat pe adresa Teatrului Evreiesc

Un prim mesaj care cuprinde ameninţări cu moartea la adresa actriţei Maia Morgenstern a fost trimis către Teatrul Evreiesc de Stat şi este semnat "din partea partidului AUR".

Actrița Maia Morgenstern a primit amenințări cu moartea, aparent trimise din partea partidului AUR

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a negat în aceeași zi implicarea de orice fel și a transmis întreaga susţinere pentru Maia Morgenstern.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă