TEAMA medicilor francezi de valul 4 Delta COVID: „Ar putea fi o epidemie pediatrică din septembrie!” - JUMĂTATE din cazuri vor fi la copii

1 lună in urmă 40

 „Ar putea fi o epidemie pediatrică din septembrie” TEAMA medicilor francezi de valul 4 Delta COVID: „Ar putea fi o epidemie pediatrică din septembrie”

Medicii din Franța sunt foarte îngrijorați de valul Delta, care va afecta în special copiii. Specialiștii francezi vorbesc chiar de un val epidemic pediatric și avertizează că jumătate din noile infectări după deschiderea școlilor vor fi la copii și adolescenți. Avertismentul vine în condițiile în care în Franța, o treime dintre copiii cu vârste între 12 și 17 ani sunt deja imunizați și jumătate au deja prima doză administrată. În comparație cu România, unde procentul celor vaccinați împotriva COVID-19 este infim. În țara noastră, s-au vaccinat 4% dintre copiii cu vârsta între 12 și 15 ani și 20% dintre tinerii de 16 până la 19 ani.

JOI, 26 AUGUST 2021, 15:31

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Medicii din Franța sunt îngrijorați de amploarea valului Delta care va cuprinde copiii după deschiderea școlilor, din 2 septembrie. Aceștia pun în discuție chiar felul în care vor putea face față acestui „val epidemic pediatric”, cum au numit îmbolnăvirile ce vor urma din cauza tulpinii contagioase indiene.

Consiliul Științific din Franța a avertizat la începutul acestei săptămâni că după ce va începe noul an școlar, copiii vor fi principalele victime ale următorului val coronavirus. Principalul motiv este rata mică de vaccinare în cadrul acestor categorii de vârstă. Vaccinul de la Pfizer a fost aprobat la sfârșitul lunii mai pentru administrarea și la copii mai mari de 12 ani.

Dacă guvernul a publicat deja ghidul sanitar pentru deschiderea școlilor prin care se limitează drastic posibilitatea de răspândire a virusului în sălile de clasă, medicii nu-și mai ascund teama pe care o au în fața acestui val, despre care spun că este posibil să fie un adevărat „val epidemic pediatric”.

Mai ales că Institutul Pasteur a emis deja ultimele previziuni de răspândire epidemică, astfel că jumătate din numărul de cazuri noi de COVID-19 sunt așteptate la copii din luna septembrie.

„Ne temem că ar putea fi o epidemie pediatrică“, declară medicul anestezist Lila Bouadma, care este și membru al Consiliului Științific. Ea spune că varianta Delta va aduce mulți copii în spitale, afectați mai ales pentru că adulții nu sunt complet vaccinați și virusul se răspândește foarte repede.

„Nu suntem pregătiți pentru asta, deoarece terapia intensivă pediatrică este extrem de specializată”, a avertizat Boudma.

„Școala este cea mai complexă situație care ne așteaptă în această toamnă. Este un spațiu în care virusul poate circula“, a declarat epidemiologul Arnaud Fontanet, membru al Consiliului Științific, citat de BFMTV.

În Franța, în prezent, doar o treime dintre copiii și adolescenții cu vârste între 12 și 17 ani sunt vaccinați complet (32,4%), numărul celor vaccinați cu o singură doză fiind aproape dublu (56,2%). Pentru vârste mai mici de 12 ani, deci pentru nivelul primar, nu există vaccinuri, astfel că acești copii sunt foarte expusi variantei Delta. 

Potrivit protocolului sanitar valabi ldin 2 septembrie, masca este obligatorie în interior, dar nu și la exterior, iar la un singur caz de COVID-19 se va intra în regim online. La gimnaziu, condițiile se schimbă, tocmai datorită vaccinării. Astfel, în cazul apariției infectărilor, elevii vaccinați vor continua să vină la școală, nu la fel se va întâmpla cu cei nevaccinați, care vor trece în regim online.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă