Te mai poţi vaccina dacă ai fost diagnosticat cu COVID-19 după prima doză? Explicaţia medicului Valeriu Gheorghiţă

1 lună in urmă 27

Întrebat dacă mai este recomandat rapelul în cazul unei persoane care după ce a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 se infectează s-a infectat cu noul coronavirus, medicul Valeriu Gheorghiţă a venit cu explicaţii.

„Chiar astăzi am emis o instrucţiune în acest sens. Dacă o persoană este depistată, dacă este diagnosticată cu infecţie SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, evident că se aşteaptă vindecarea bolii şi la un interval de circa o lună de zile se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima doză şi doza de rapel depăşeşte intervalul de 6 săptămâni, de 42 de zile”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Încă un român a fost depistat cu noua tulpină britanică. Pacientul are 69 de ani şi e din Constanţa

„În momentul de faţă, comisia ştiinţifică din România pledează pentru reluarea schemei complete, repet, dacă intervalul dintre prima doză şi următoarea depăşeşte cele 6 săptămâni. La acest moment, lucrurile sunt în dezbatere, am cerut un punct de vedere oficial şi de la compania Pfizer, având în vedere că datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor 2 doze. Împreună cu compania Pfizer şi împreună cu comisia ştiinţifică vom lua decizia potrivită, dar, da, se recomandă cel puţin doza de rapel la aceste persoane”, a mai declarat medicul Valeriu Gheorghiţă, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă