Taxă pentru parcare pe bulevardele din Sectorul 4, din 23 august / Care vor fi tarifele și ce riscă șoferii care nu vor respecta noile reguli

2 luni in urmă 28

Cele peste 2.500 de locuri de parcare publică de pe bulevardele din Sectorul 4 vor intra în regim de tarifare, începând din 23 august, a anunțat joi primăria condusă de Daniel Băluță (PSD). În cazul nerespectării regulamentului de parcare, angajații primăriei vor bloca roțile mașinii, pe cheltuiala șoferului.

Două zone tarifare

Potrivit hotărârilor Consiliului Local al Sectorui 4, spațiile de parcare de pe bulevarde vor fi reorganizate și împărțite în două zone tarifare, marcate cu galben și cu verde, în funcție de gradul de aglomerare, precum și de existența mai multor puncte de interes pentru cetățeni.

Astfel, zona galbenă, tarifată cu 2 lei/oră, a fost creată în locuri în care există bănci, farmacii, spitale, sedii ale unor instituții publice, iar zona verde, tarifată cu 1 leu/două ore, este valabilă în locuri în care fluxul de mașini este unul redus.

Toate parcările sus menționate, existente pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, Șoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, Șoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinței și Luică vor fi marcate corespunzător, iar sumele încasate din aceste tarife vor constitui bugete pentru amenajarea unor viitoare parcări, precum cele din strada Pridvorului, din zona Piața Sudului sau cea din zona străzii Tulnici, susține Primăria Sectorului 4, într-un comunicat de presă transmis joi.

Ce riscă șoferii care nu respectă noile reguli

Conform sursei citate, șoferii vor fi informați în legătură cu acest regim de tarifare prin pancartele care vor fi montate în zonele respective, unele cu galben, celelalte cu verde, iar intervalul de taxare va fi de luni până duminică între orele 8.00-18.00, în rest fiind gratuit.

Plata parcării se va putea face prin SMS la numărul 7424 sau folosind aplicația Primăria Sectorului 4.

În cazul nerespectării regulamentului de parcare, angajații Direcției Mobilitate Urbană vor bloca roțile mașinii, pe cheltuiala șoferului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă