Taxă pe filme online. Guvernul Cîţu s-ar pregăti să introducă o nouă taxă pentru plaforme gen Netflix, HBO Go sau Rakuten

2 săptămâni in urmă 18

Deputatul USR Claudiu Năsui a avertizat că Guvernul Cîţu se pregăteşte să introducă o nouă taxă, pe filme online, care va fi resimţită de români.

Un bărbat vizionează un film online pe o tabletă

Guvernul Cîţu s-ar pregăti să introducă o nouă taxă pe filme online

Shutterstock

Claudiu Năsui semnalează că Guvernul a promovat un proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.39/2005 privind cinematografia, care prevede o taxă de 4% asupra tuturor platformelor de filme și seriale, precum Netflix sau HBO Go și încă o taxă de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost, precum în cazul Rakuten Tv.

«Nu vom introduce taxe noi», ne zicea același politician care ne zicea și «PNL nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român» sau «Votează PNL ca să scapi de PSD».

O să ne spună guvernul că este vorba de o obligație impusă de o directivă europeană. E fals. Am verificat. Ca de obicei, directiva doar oferă posibilitatea aplicării unei taxe, iar conducătorii noștri aleg să ne-o impună. Cum se aplică directiva în restul Europei? În peste 10 țări nu există taxa asta. În alte țări, precum Portugalia, Polonia sau Spania, taxa este de 1% sau 1.5%. Cumva, guvernul nostru care își zice în mod mincinos «liberal» consideră că pentru România este mai potrivită o taxă de 4 ori mai mare”, declară Claudiu Năsui.

Cine va plăti taxa pe filme online

Claudiu Năsui afirmă că banii pentru această taxă vor veni tot de la clienții care plătesc abonamente.

Și ghiciți unde se duc? Fix la celebrul și netransparentul Fond Cinematografic al Centrului Național de Cinematografie. Cel din vizorul DNA pentru fraude de milioane de euro. Din păcate, asta înțeleg politrucii din România prin «liberalism»: un stat tot mai mare din munca unui român tot mai sărăcit”, conchide Năsui.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă