​Tatiana Proskuryakova (Banca Mondială) va pleca din România în vară pe o altă funcție. Proskuryakova: Româncele sunt implicate în mod disproporționat în activități neremunerate

1 lună in urmă 1

Tatiana Proskuryakova, director de țară al Băncii Mondiale pentru România și Ungaria, va părăsi România în vară, urmând a avea o altă funcție, conforma declarațiilor sale în cadrul unui eveniment organizat de Bursa de Valori București. Ea a vorbit în cadrul acestuia despre femeile din România.

„În România femeile sunt foarte prezente în profesii de linia întâi: profesori cadre didactice, medicale, care sunt cele mai expuse la pandemie. (...) Româncele sunt foarte bine reprezentate în servicii neesențiale, cu timp parțial și așa mai departe”, a spus ea.

• „Mai sunt și diverse ale așteptări din partea societății. Femeile sunt implicate în mod disproporționat în activități neremunerate. De exemplu, atunci când s-a trecut la școala online, femeile mai degrabă s-au ocupat de copii”.

„Ce se poate face? Este important să recunoaștem ce fac româncele pentru a ajuta societatea să depășească pandemia. Recunoașterea și recunoștința nu sunt suficiente. Acestea se traduc într-un regres permanent”, a mai arătat ea.

• "Sistemul social trebuie să fie echitabil pentru femei, cele au activități cu timp parțial să nu fie penalizate pe durata pandemiei. (...) Bărbații să se uite în jurul lor și să preia o parte din efortul depus de soțiile lor. Provocări care rămân: așteptările față de femei".

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă