Tatăl lui Britney Spears a acceptat să renunţe la tutelă, după 13 ani în care i-a controlat viața

2 luni in urmă 26

Jamie Spears, tatăl lui Britney Spears, a fost de acord joi să renunţe la statutul de tutore al fiicei lui, scrie Variety, citată de News. Celebra cântăreață de origine americană a fost plasată de instanță sub tutela tatălui ei în 2008, pe care a catalogat-o drept ”abuzivă”.

Tatăl vedetei pop a depus joi răspunsul în faţa Curţii superioare din Los Angeles privind cererea lui Britney Spears de a-i retrage funcţia. 

Potrivit avocatului lui Jamie Spears, nu exista ”niciun motiv pentru a-l retrage din această funcţie”, însă lupta publică în care s-a angajat fiica sa l-a determinat să ia hotărârea.

„Este foarte discutabil dacă o schimbare de tutore în acest moment ar fi în interesul doamnei Spears. Chiar dacă domnul Spears este atacat nejustificat, el nu crede că o luptă publică privind tutela cu fiica sa este în interesul ei. El va colabora cu Curtea şi cu avocatul fiicei sale pentru a pregăti o tranziţie uşoară în cadrul tutelei”, a spus avocatul. 

Avocatul lui Britney Spears, Mathew Rosengart, a salatat într-un comunicat decizia anunțată.

„Suntem fericiţi că domnul Spears şi avocatul său au admis astăzi într-un document juridic că trebuie să se retragă. S-a făcut dreptate pentru Britney”, a spus el. 

De asemenea, avocatul a promis „să continue ancheta asupra comportamentului domnului Spears şi al altora în aceşti ultimi 13 ani, timp în care a strâns milioane de dolari de pe urma fiicei sale”. 

Britney Spears a cerut judecătorilor să pună capăt tutelei „abuzive”

În vârstă de 39 de ani, Britney Spears a fost plasată sub tutela tatălui ei în 2008, după ce au existat semne că ar avea probleme de sănătate mintală. Cu un an înainte, cântăreața a divorțat de Kevin Federline, a pierdut custodia copiilor ei și a fost internată într-un centru de refacere, în urma unei presupuse căderi nervoase.

În septembrie 2019, Jodi Montgomery a fost desemnată tutore temporar pe probleme personale al artistei. În mărturia sa în instanță, de pe 23 iunie, Britney a susținut că este traumatizată și își vrea viața înapoi.

Ea a solicitat ca tutela să se încheie fără fi nevoie de o evaluare medicală. Cântăreața a mai spus și că în această perioadă a fost forțată să muncească împotriva voinței ei și că a fost obligată să poate un dispozitiv contraceptiv. Britney Spears cere să îi fie reduse programările la terapie, doreşte să se poată căsători și să aibă un copil, ceea ce nu se poate în acest moment.

La începutul lunii iulie, un judecător a respins cererea vedetei pop de eliminare a tutelei. Judecătoarea Brenda Penny a spus că nu poate pronunța o hotărâre până când cântăreața nu depune o petiție formală pentru a pune capăt acordului.

De la începutul procedurilor de ieșire de sub tutela tatălui ei, Britney Spears s-a bucurat de sprijinul fanilor săi, care au lansat mișcarea „Free Britney” (Eliberați-o pe Britney – n.red.). Mesaje de susținere au venit și din partea altor artiști americani, printre care Christina Aguilera și Justin Timberlake, fostul iubit al lui Britney Spears.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă