Tatăl care a evadat ca să doarmă pe mormântul fiului lui, în Prahova, și-a aflat pedeapsa. Onorel Lupu a trăit o lună ca un haiduc

1 lună in urmă 1

Onorel Lupu, bărbatul care a fugit din penitenciarul Ploiești, pentru a merge la mormântul copilului, a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru evadare și la un an și patru luni pentru furt calificat, scrie portalul prahovean de știri Ziarul Incomod.

Acesta va avea de ispășit însă o pedeapsă finală de trei ani, șase luni și 14 zile de închisoare, întrucât mai avea un rest de pedeapsă din condamnările anterioare. Cât timp s-a ascuns de poliție, aproape o lună, Onorel a fost nevoit să fure mâncare și haine din casele oamenilor.

Aceștia l-au reclamat la poliție, motiv pentru care bărbatul a fost trimis în judecată, pe lângă evadare, și pentru 12 fapte de furt.

Onorel Lupu va avea de plătit și despăgubiri către victimele sale în valoare de 5.600 de lei, conform protalului instanțelor de judecată. Decizia Judecătoriei Ploiești nu este definitivă.

A evadat în sâmbăta Paștelui

Onorel Lupu a evadat din penitenciarul Ploieşti anul trecut, în sâmbăta Paştelui. Bărbatul a mers pe jos din Ploiești până în Păcureţi. S-a oprit direct în cimitirul din satul Măgura, unde se află mormântul băiatului său, Cătălin, mort în 2017 la vârsta de un an.

Acesta a reuşit să fugă de poliţişti timp de o lună de zile, perioadă în care s-a ascuns prin pădurile din Matiţa, locuri unde a şi copilărit și pe care le cunoștea foarte bine.

Onorel Lupu fusese condamnat la închisoare la puțin timp după ce i-a murit copilul. De dorul lui și pentru că nu a vrut să-l lase în noaptea de Înviere fără lumină, a fugit din închisoare.

Tatăl care a evadat ca să doarmă pe mormântul fiului lui, în Prahova, și-a aflat pedeapsa. Onorel Lupu a trăit o lună ca un haiducOnorel Lupu, când a fost capturat. Foto: Captură video

Polițiștii din Prahova au căutat atunci săptămâni la rând fără să dea de urma fugarului. A fost nevoie de intervenția psihologului criminalist, Dorin Dumitran, care a pus cap la cap toate informațiile despre Onorel și așa i-a aflat trista poveste.

Polițiștii și-au dat seama că singura ascunzătoare posibilă unde nu au căutat a fost cimitirul unde se afla mormântul copilului. N-au reușit să-l prindă ei, ci localnicii.

Bărbatul a fost prins în noaptea de 15 spre 16 mai 2020, de localnicii din Bălteşti.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă