Tatăl băieţelului de 2 ani care şi-a împuşcat mama în timpul unei şedinţe pe zoom, arestat, în SUA

1 săptămână in urmă 12

Un copil de 2 ani a găsit o armă de mână încărcată, care a dispărut pe 11 august, ucigând-o pe Shamaya Lynn în timp ce se afla într-un apel video de la serviciu. Tatăl acestuia a fost arestat marţi, ca urmare a decesului femeii, provocat de fiul lor, lăsat nesupravegheat şi cu acces liber la o armă letală, spun oficialii.

Pistol găsit într-un sertar

Tatăl băieţelului de 2 ani care şi-a împuşcat mama în timpul unei şedinţe pe zoom, arestat, în SUA

Shutterstock

Shamaya Lynn se afla într-o şedinţă pe zoom cu colegii de serviciu, când băieţelul de doi ani a găsit o armă încărcată în casă. Într-un moment de neatenţie arma s-a descărcat asupra mamei sale, împuşcând-o în cap.

Tatăl, Veondre Avery, în vârstă de 22 de ani, se confruntă acum cu acuzaţia de omor şi cu acuzaţia de neglijenţă pentru că nu s-a asigurat că arma care îi aparţinea nu era ţinută într-un loc sigur, la care să nu poată avea acces minorul. Putea fi astfel evitată întreaga tragedie. Din nefericire însă, micuţul de doi ani a descoperit arma şi a îndreptat-o în joacă spre Shamaya Lynn, în vârstă de 21 de ani, moment în care s-a declanşat asupra femeii, în timpul unei şedinţe Zoom cu colegii de muncă. Incidentul înfiorător a avut loc la casa cuplului din Altamonte Springs, reatează Today.

O altă persoană care se afla în timpul apelului video a sunat la urgenţe raportând un zgomot puternic, înainte ca Shamaya să se prăbuşească de pe scaun, sub ochii celorlalţi participanţi: ”Nici nu ştiu de unde să încep, dar sunt într-un apel video al unei companii, tocmai am fost angajaţi şi una dintre fete tocmai şi-a pierdut cunoştinţa. Sângerează!”. Când au sosit poliţiştii, l-au găsit pe Avery efectuând manevrele de resuscitare, potrivit procurorilor. Bărbatul a fost arestat marţi, iar în prezent se află în custodie.

Niciunul dintre cei doi copii care se aflau acasă la acel moment nu a fost rănit, a spus poliția.

"Este o tragedie îngrozitoare. Pentru oricine care trece prin aşa ceva cred că e dincolo de orice imaginaţie. Avem o responsabilitate ca adulţi, să ne asigurăm că ceilalţi sunt în siguranţă, mai ales când deţinem o armă de foc. Știu că este tragic, știu că poate nu a fost ceva ce persoana respectivă a vrut să facă, dar acum trebuie suportate consecinţele", a declarat marți jurnalistului Rob Ruiz, ofițer de poliție în Altamonte Springs.

Potrivit Biroului procurorului de stat o anchetă a poliției a stabilit că arma se afla într-un rucsac „Paw Patrol” în dormitorul cuplului. Un singur glonţ a fost tras, iar „dovezile criminalistice au stabilit în mod clar că copilul deținea arma şi tot acesta a folosit-o în mod independent”. Lynn a fost împuşcată în cap.

Mama a fost găsită fără viață de iubitul ei, tatăl copilului

Sunetele parţial captate de dispecerul de la 911 surprind vocea unui bărbat, aparent Avery, rugând personalul medical să se grăbească. El a povestit că tocmai ce ajunsese acasă când şi-a găsit iubita pe podea, sângerând, şi nu avea habar ce se întâmplase. În înregistrare este auzit în timp ce acordă primul ajutor până la sosirea echipajului de la ambulanţă.

Ruiz a declarat că proprietarii de arme au responsabilitatea de a-şi asigura armele de foc şi de a le păstra în locuri sigure, încuiate, fără posibilitatea ca minorii să le poată accesa.

Altamonte Springs este un oraș situat la aproximativ 43.800 la nord de Orlando.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă