Tată şi fiu din Suceava, împușcați de polițiștii chemaţi să aplaneze un scandal în familie

4 săptămâni in urmă 29

Incidentul a avut loc duminică seară, în comuna suceveană Preuteşti. Un bărbat în vârstă de 54 de ani şi fiul acestuia, de 29 de ani, au fost împușcați de polițiștii chemați să intervină pentru a aplana un conflict în familie. Niciunul nu se află în stare gravă, potrivit site-ului local Monitorul de Suceava.

Cel care a sunat la 112 a fost chiar fiul. Bărbatul a chemat polițiștii, reclamând că tatăl său se află sub influența băuturilor alcoolice și este agresiv atât cu el, cât și cu nora.

Ajunși la fața locului, poliţiştii au fost primiţi de bărbatul agresiv cu un cuţit în mână. Poliţiştii i-au cerut să arunce cuţitul, dar bărbatul a ales să se îndrepte ostentativ şi ameninţător spre echipajul de poliţie.

În acel moment, agenţii au scos pistoalele din dotare şi au tras focuri de armă în plan vertical. Cum nici asta nu l-a intimidat pe agresor, oamenii legii au tras cu arma în picior și l-au rănit.

Unul din gloanțe a ricoșat și l-a lovit în zona omoplatului și pe fiu.

Tatăl a fost imobilizat, iar între timp au fost chemate și echipaje medicale pentru a le acorda îngrijiri medicale celor doi răniți. Niciunul nu este în stare gravă, iar vieţile nu le-au fost puse în pericol.

”Activitățile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz, atât sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie cât și cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj. De asemenea, sub coordonarea unității de parchet se efectuează și cercetări din oficiu si sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și asigurării cadrului procedural legal al utilizării armamentului din dotare”, a transmis, într-un comunicat, IPJ Suceava.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă