Tata si copil, raniti grav pe partia de sanie din statiunea Durau

1 lună in urmă 28

Salvamontistii din Neamt au intervenit, duminica, pentru acordarea primului ajutor medical si salvarea a doua persoane accidentate grav pe partia de sanie din statiunea Durau.

"A avut loc o actiune a salvamontistilor din Neamt pentru acordarea primului ajutor medical si salvarea a doua persoane accidentate grav pe partia de sanie din statiunea Durau. Un adult si un copil au incercat sa coboare impreuna cu sania, nu au mai reusit sa o controleze, rasturnandu-se si accidentandu-se grav in cadere", se arata pe pagina de Facebook a Salvamont Romania.

Potrivit sursei citate, adultul a suferit un traumatism al membrului inferior, iar copilul un traumatism craniu-cerebral deschis.

Dupa acordarea primului ajutor medical, salvamontistii au transportat cele doua persoane accidentate la cele doua ambulante SMURD si SAJ trimise pentru preluare.

"Salvamont Romania va recomanda sa nu folositi mijloace improvizate de alunecare pe zapada, evitati sa coborati pante foarte inclinate sau portiuni neamenajate si neprotejate, evitati sa coborati mai multe persoane pe sanie intrucat acestea, din cauza greutatii, pot prinde viteze mari si pot fi necontrolate. De asemenea, adultii in cadere pot rani copii aflati alaturi de ei pe sanie", sunt recomandarile salvamontistilor.

CITESTE SI:

Interlopul care a intrat cu masina in caruciorul in care se afla un copil a fost arestat


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă