Tărtăcuţa de decor, pata de culoare din gospodăriile oamenilor. Prețul unui bostan mic pornește de la 4 lei

1 lună in urmă 31

Nici bine nu a început oficial sezonul de toamnă, că semnele acestui anotimp au şi apărut. La Gornești, în judeţul Mureş, pieţele sau marginile şoselelor s-au umplut de bostani ornamentali sau tărtăcuţe, aşa cum le spun oamenii din zonă. Mai mici, mai mari, de forme şi culori diferite, bostanii sunt cumpăraţi de oamenii care vor să-şi împodobească casele şi curţile.

Pe marginea drumului care leagă Târgu Mureș de Toplița au răsărit tarabe pline cu roşii, ceapă şi murături. Vedeta toamnei este însă bostanul ornamental. Tărtăcuţele aduc o pată de culoare de toamnă în gospodăriile oamenilor. Sunt folosiţi ca decoraţiuni pe scări, pe pervazul ferestrelor sau în camerele de locuit.

Margareta este din localitatea Gornești și cultivă bostani din 2015. O face din plăcerea și bucuria de a descoperi noi forme şi combinații de culori.

Margareta Szasz, cultivator: Acesta e pentru ornament. Aceştia mici. Anul acesta nu prea s-a făcut, foarte puţin.

Tărtăcuţele crescute de ea au ajuns faimoase chiar şi la sute de kilometri distanţă.

Margareta Szasz, cultivator: Anul trecut în iarna a sunat o fată din Bucureşti care pictează pe el.

Tărtăcuţele, un element de design mai deosebit

Bostanii sunt foarte căutați în prajma începutului de an şcolar. Sunt folosiţi pentru decorarea claselor. La mare căutare sunt şi de organizatorii diverselor festivaluri.

''Subliniază toamna?
Da, toamna. Că deja florile nu mai sunt şi cu ceva trebuie să decorăm.''

''De ornament se folosesc doar.''

''Pe la geam, prin grădină, design. E un design plăcut.''

Prețul unui bostan mic pornește de la 4 lei. Cei mai mari pot costa şi zece lei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Un interlop scoţian oferă 20.000 de lire sterline celui care îi aduce înapoi copilul cu care a fugit soţia româncă în timpul procesului de divorţ

1

Craig Windsor, un interlop scoţian în vârstă de 38 de ani, oferă 20.000 de lire sterline celui care îi aduce înapoi copilul pe care îl are cu soţia lui, o româncă. Femeia a plecat cu băiatul de şase luni în ţara natală şi refuză să se mai întoarcă în Scoţia.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă