Țările în care se poate călători cu certificatul de vaccinare

2 săptămâni in urmă 16

Grecia, Islanda, Insulele Azore sau Madeira sunt câteva din destinațiile turistice în care se poate deja călători doar în baza unui certificat care atestă vaccinarea împotriva Covid, mai cunoscut și ca pașaport de vaccinare, arată Digi24.

Grecia, stat dependent economic de turism, militează puternic pentru pașaportul de vaccinare pentru a salva sezonul estival. Ea va permite accesul turiștilor care au deja 14 zile de la rapel fără a mai cere test Covid sau carantină. Sezonul estival va începe pe 14 mai.

Condiții similare sunt cerute și de Croația și Muntenegru, doar că în cazul ultimului stat distanța de la rapel se micșorează la doar 7 zile.

Insulele Azore, care aparțin de Portugalia, este primul arhipelag care a reușit să își vaccineze toată populația. Acum, va permite accesul turiștilor deja vaccinați, la fel ca și insula portugheză Madeira.

Slovacia a deschis deja granițele pentru cetăteții vaccinați de cel puțin 2 săptămâni cu un vaccin precum Pfizer sau Moderna, sau de cel putin o lună cu un ser precum AstraZeneca.

Islanda a anunțat încă din 18 martie că permite tuturor turiștilor care prezintă un pașaport de vaccinare să viziteze țara. Aceleași beneficii le au și turiștii care ajung în Georgia. Țara a fost declarată cea mai sigură destinație din vara anului 2020.

Alte două state cu o pondere foarte mare a turismului în PIB se pregătesc de măsuri similare. Cipru va accepta turiștii vaccinați până în vară, cel mai probabil după 1 mai, cu condiția să aibă ambele doze de vaccin. De asemenea, Spania intenționează să aibă pus la punct un sistem de primire a turiștilor străini pe baza unui pașaport de vaccinare până în iunie.

Și Italia este gata să redeschidă economia de la începutul lunii iunie sau chiar mai devreme și va primi turiștii în baza unui certificat sau pașaport de vaccinare împotriva COVID-19.

Germania ia în calcul mai multe beneficii pentru persoanele vaccinate complet, în timp ce la mai mare depărtare, Thailanda va începe să elimine din restricții și să primească călătorii vaccinați începând cu 1 iulie.

La nivelul UE, Comisia Europeană doreşte ca certificatul digital de vaccinare, care va permite o mai bună mobilitate între statele UE în contextul pandemiei COVID-19, să fie gata până la târgul de turism FITUR-2021, care se va desfăşura la Madrid începând cu 19 mai, „pentru a nu pierde vara”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă