Țările de Jos deschid școlile pe 10 ianuarie, în pofida ratei mari de infectare cu virusul SARS COV2

3 săptămâni in urmă 19

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2022/01/dreamstime_s_202537301.jpeg
Țările de Jos sunt în lockdown strict în ultimele 2 săptămâni, din cauza numărului mare de infectări cu SARS COV2.

Pe 10 ianuarie se vor redeschide şcolile şi liceele, chiar dacă numărul de infectări cu coronavirus se menţine ridicat, a anunţat luni guvernul, transmite Reuters.

Executivul și-a motivat gestul subliniind că spitalizările s-au redus considerabil de la intrarea în lockdown în decembrie, care a inclus închiderea şcolilor cu o săptămână mai devreme decât era programat pentru vacanţa de iarnă.

‘Aceasta este o veste bună pentru elevi şi este important pentru dezvoltarea lor şi bunăstarea lor mintală că pot merge la şcoală’, a afirmat ministrul educaţiei.

‘Din nefericire, în ciuda măsurilor noastre foarte stricte, constatăm o creştere a infectărilor şi aceasta înseamnă că suntem preocupaţi de ceea ce se va întâmpla în săptămânile următoare’, a declarat ministrul sănătăţii, Hugo de Jonge.

Totuşi, şcolile vocaţionale şi universităţile îşi vor desfăşura cursurile online cel puţin până pe 17 ianuarie.

Autorităţile sanitare din Tările de Jos au anunţat săptămâna trecută că Omicron a devenit varianta dominantă a SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de 14.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

     

Articolul Țările de Jos deschid școlile pe 10 ianuarie, în pofida ratei mari de infectare cu virusul SARS COV2 apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă