Tăriceanu se desparte de Ponta. Membrii ALDE și Pro România vor să meargă „pe drumuri separate”

1 lună in urmă 63

Membrii ALDE și PRO România „își manifestă dorința de a merge pe drumuri separate”, spune președintele ALDE Dâmbovița, Petre Ionel. În opinia sa, fuziunea dintre cele două formațiuni a fost doar un compromis de ultimă oră”.

România are prioritate! Alegerile generale au fost pierdute, dovadă că fuziunea prin absorbție nu a fost bine primită de către români. Personal, am tras semnalul de alarmă încă de la început, pentru că oamenii nu văd cu ochi buni unirea unor extreme politice, reprezentate de adevărații liberali și renegații socialiști. E clar că nu a fost decât un compromis de ultima oră, deloc de bun augur”, a spus Petre Ionel, citat de Mediafax.

El spune că, în prezent, „membrii ALDE, dar și cei din PRO România își manifestă dorința de a merge pe drumuri separate”.

Este bine cunoscut faptul că am depus întâmpinare în procesul de fuziune dintre cele două partide, însă am convingerea că fuziunea poate fi denunțată și de comun acord. Politica la fel și legile sunt făcute de oameni pentru oameni! În concluzie, solicit public conducerii celor două partide separea politică prin strângere de mână. Am încredere că se înțelege faptul că altfel nu se poate”, conchide politicianul.

PRO România și ALDE au decis, într-un congres comun, organizat în noiembrie 2020, fuziunea celor două partide. Membrii ALDE au candidat pe listele Pro România la alegerile generale, însă formațiunea nu a trecut pragul electoral.

Editor : Monica Bonea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă