​Târgul de Crăciun de la München, anulat din cauza creşterii numărului de Covid

1 săptămână in urmă 15

Târgul de Crăciun găzduit de capitala landului Bavare, care atrage peste două milioane de vizitatori, a fost anulat din cauza „creşterii exponenţiale” a infecţiilor cu COVID-19, a anunţat marţi, 16 noiembrie, primarul Dieter Reiter, informează agenția France Presse, preluată de Agerpres. Evenimentul ar fi trebuit să fie inaugurat lunea viitoare.

München este primul mare oraş german care ia o astfel de decizie anul acesta, în faţa virulenţei noului val epidemic care afectează Germania. Bavaria este unul dintre landurile cele mai afectate de pandemie.

„Este o veste amară, dar situaţia dramatică din spitalele noastre şi creşterea exponenţială a numărului de infecţii nu îmi lasă altă opţiune”, a precizat primarul Dieter Reiter, într-un comunicat.

Edilul din München, al doilea oraş ca mărime din ţară, cu o populaţie de peste 1,5 milioane de locuitori, şi-a justificat decizia prin dorinţa de a nu transmite un „semnal greşit” într-un moment în care spitalele oraşului se confruntă cu „o situaţie catastrofală”.

Toate Târgurile de Crăciun din Germania au fost anulate anul trecut din cauza pandemiei.

Germania se confruntă cu o creştere a infecţiilor în special din cauza unei rate de vaccinare (67,6%) sub ţintele guvernamentale.

Bavaria este afectată în mod deosebit de acest val pandemic, cu o rată de incidenţă pe şapte zile de peste 500 de cazuri la 100.000 de locuitori, în urma altor două landuri, Saxonia şi Turingia, şi mai puternic afectate.

Rata de incidenţă pe şapte zile a înregistrat marţi un nou record în Germania, de peste 312 de cazuri la 100.000 de locuitori, în timp ce numărul de noi infecţii cu COVID-19 a ajuns la 32.048 în 24 de ore, potrivit institutului Robert-Koch.

De altfel, Germania ia în considerare carantinarea nevaccinaților, a doua țară europeană care ar putea introduce această măsură, după Austria.

Tot azi, primăria din Amsterdam a decis să anuleze ceremoniile de Anul Nou, printre care numărătoarea inversă de la trecerea dintre ani și focul de artificii, ca urmare a ratei ridicate de infectare cu coronavirus și a numărului mare de spitalizări în rândul pacienților cu COVID-19.

Foto: EPA (arhivă)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă