Tara vecina Romaniei care inregistreaza o crestere dramatica a numarului de cazuri COVID-19

1 lună in urmă 2

Bulgaria a atins vineri un nou record de spitalizari, 8.082, cu 278 de noi internari intr-o singura zi si 670 de pacienti in stare grava, cu 61 mai multi in ultimele 24 de ore, a informat vineri Ministerul Sanatatii citat de EFE.

Noile cazuri detectate in aceasta tara de 7 milioane de locuitori au ajuns la 4.008, iar numarul deceselor la 102, astfel incat numarul total al mortilor de la inceperea pandemiei a crescut la 11.817.

Bulgaria este a patra tara din Uniunea Europeana (UE) cu cea mai mare rata a deceselor, cu 157 de morti la un milion de locuitori in ultimele 14 zile.

Bulgaria va paraliza timp de zece zile, incepand de luni, orice activitate sociala si o buna parte a celei economice ca urmare a cresterii fara precedent a numarului de contagieri, de spitalizari si de decese asociate COVID-19.

De asemenea, in aceasta tara, una dintre cele mai lente in administrarea vaccinurilor din Europa, a fost reluata vineri dimineata imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca, dupa unda verde primita de la Agentia Europeana a Medicamentului (EMA).

Pana in prezent aproximativ 4 % din populatie a primit cel putin o doza de vaccin, in total 356.052 de persoane, reprezentand mai putin de jumatate decat media din UE.

CITESTE SI:

ANALIZA: Declaratiile belicoase, trecerea liniei rosii si "ciocnirea ritualica" intre Joe Biden si Vladimir PutinTratamentul atipic aplicat de o doctorita bolnavilor de COVID-19. Colegiul medicilor: "Nu va fi sanctionata, insa nu suntem de acord cu afirmatiile date in presa"Apostolii terorii: medicii care au panicat populatia pe timp de pandemie cu mesaje apocalipticeVerdictul Agentiei Europene a Medicamentului privind vaccinul AstraZeneca: "Este sigur si eficient. Nu este asociat cu aparitia trombozelor"Tradarea maxima pentru fanii Realului. Fostul portar Iker Casillas, cuplat cu o fana a lui Atletico?
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă