Țara unde nu se mai emit permise auto noi. Motivul este incredibil

1 săptămână in urmă 13

O situație cel puțin ciudată îi afectează pe locuitorii unei țări de pe mapamond, unde locuitorii se văd nevoiți să urce la volan cu permisele expirate, motivul fiind unul șocant. Situația ar urma să se rezolve abia în luna martie, potrivit anunțului făcut de ministrul Transporturilor. Mai multe detalii, în continuare.

Țara unde nu se mai emit permise auto noi

Sute de mii de automobiliști sunt afectați de o situație stranie, întrucât trebuie să circule cu permisele expirate. Se întâmplă în Africa de Sud, țară în care unicul aparat întrbuințat pentru imprimarea acestor documente s-a defectat. Vorbim despre o imprimantă veche de decenii, care a fost trimisă la reparat în Germania.

Imprimanta era ultimul dispozitiv dintre cele cumpărate în acest scop de Africa de Sud, în anii ’90, și care încă funcționa. Defecțiunea a fost consemnată anul trecut, în luna noiembrie, urmând ca reparațiile să fie finalizate în decembrie 2021.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă, iar ministrul sud-african al transporturilor, Fikile Mbalula, a anunțat că imprimanta se va întoarce în țară ceva mai târziu, „până în luna martie“ a anului curent.

Demnitarul a mai transmis că guvernul lucrează cu „viteze maximă“ pentru introducerea unui noi permis de conducere. Noul document, care așteaptă aprobarea finală a cabinetului, va fi anunțat curând, spune Mbalula.

Citește și: Țara unde alcoolul și canabisul se vând doar persoanelor vaccinate. Decizia de ultim moment

Motivul este de-a dreptul șocant

Documentul va fi realizat cu dispozitive similare celor din țările dezvoltate, potrivit anunțului făcut de ministru, care a mai menționat și faptul că mașina trimisă la nemți la reparat nu mai este folosită nicăieri în lume.

Criza permiselor din Africa de Sud afectează peste 380.000 de conducători auto.

Potrivit unei declarații făcute de Layton Beard, purtător de cuvânt al Asociației Șoferilor Sud-Africani, citată de publicația The South African, motivul pentru care țara a întârziat atât de mult introducerea unui nou permis de conducere are legătură cu corupția.

Acesta a mai spus că o singură mașină de imprimat permise auto înseamnă o probabilitate mai redusă ca documentele falsificate să ajungă să fie folosite în spațiul public.

În Africa de Sud, permisele auto se reînnoiesc la fiecare 5 ani.

The post Țara unde nu se mai emit permise auto noi. Motivul este incredibil appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă