Țara iubită de români unde mai poți intra doar cu două teste negative, chiar dacă ești vaccinat. Decizia surpriză luată acum

3 săptămâni in urmă 21

Vești noi pentru cei care călătoresc în această țară! Un loc iubit de români urmează acum alte reguli. Oamenii pot intra în țară doar dacă au două teste negative, chiar dacă ești vaccinat. Decizia a luat prin surprindere pe toată lumea.

Decizie surpriză luată de autoritățile unei țări: poți intra doar cu două teste, chiar dacă ești vaccinat

Noi reguli pentru cei care vor să călătorească în Cipru! Persoanele care vor să se bucure de peisajele de acolo trebuie să efectueze două teste PCR COVID-19. Concret, cetățenii trebuie să se testeze înainte de intrarea în țară și imediat după sosire.

Măsura se aplică și celor care s-au vaccinat împotriva virusului chinez, dar și celor nevaccinați. Primul test nu trebuie să fie mai vechi de cel mult 48 de ore în momentul sosirii acolo. Oamenii care nu sunt vaccinați cu doza booster trebuie să facă un test antigen rapid la 72 de ore după sosire.

Alte detalii

Copiii cu vârsta de sub 12 ani sunt scutiți de această măsură. Purtătorul de cuvânt de la Autoritatea Sanitară din Cipru a declarat în cursul zilei de luni faptul că testele trebuie să fie plătite de fiecare persoană în parte, arată dpa și Agerpres.

Noile măsuri vin în speranța să oprească răspândirea variantei Omicron de coronavirus și se aplică celor vaccinați și nevaccinați începând de marți, de la orele 23:00. Măsurile vor fi în vigoare până pe 15 ianuarie, ulterior guvernul va exemina situația din nou și va lua o hotărâre.

Restricții de intrare pe teritoriu

Categoria verde (state considerate cu risc scăzut: începând cu luna martie 2021, persoanelor care sosesc din statele incluse în această categorie nu li se solicită testul negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, fiind totodată exceptate de la măsura autoizolării; este necesară însă completarea formularului online: Cyprus Flight Pass – Login – state terțe: Arabia Saudită, Kuwait, Bahrain, Indonezia, Noua Zeelandă.

Categoria portocalie (state considerate cu risc mediu) pentru care:
este obligatorie prezentarea unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu 72 ore înainte de călătorie, al cărui rezultat va fi completat online în formularul Cyprus Flight Pass – Login, cu 24-48 ore înaintea efectuării călătoriei;

Categoria roșie (state considerate cu risc ridicat), pentru care sunt obligatorii: Condițiile generale pentru călători, indiferent de cetățenie, care sosesc dintr-un stat inclus în categoria roșie sau au locuit în ultimele două săptămâni într-un stat din categoria roșie (plecarea poate fi și dintr-un stat inclus în categoria verde sau portocalie, sau înainte de a sosi în Cipru persoanele în cauză au efectuat o escală pe un aeroport aflat într-un stat din categoria roșie):(Sursa: mae.ro)

The post Țara iubită de români unde mai poți intra doar cu două teste negative, chiar dacă ești vaccinat. Decizia surpriză luată acum appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă