Țara care vrea prelungirea stării de urgență până 31 iulie 2022. Ce motiv invocă

1 săptămână in urmă 20

Autoritățile dintr-o țară au decis să prelungească starea de urgență până în data de 31 iulie 2022. Care este motivul invocat de oficiali? Oameni din lumea întreagă au rămas surprinși în fața deciziei.

O țară vrea prelungirea stării de urgență până în vara lui 2022

Guvernul francez s-a hotărât să ceară parlamentului prelungirea stării de urgență până în data de 31 iulie 2022. Aceast scenariu ar fi cel mai potrivit în viziunea oficialilor pentru ca lupta cu criza provocată de COVID-19 să ia final.

Prelungirea stării de urgență presupune extinderea măsurilor restrictive precum utilizarea pașaportului verde pentru intrarea în locurile publice ca: restaurante, baruri sau cinematografe. Franța se află la moment în starea de urgență care ar urma să expire la 15 noiembrie.

”Există riscul ca epidemia să revină”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului de la Paris, Gabriel Attal. ”Trebuie să rămânem vigilenți până vara viitoare”, a adăugat el.

„Măsurile luate pe baza sa exclud unele restricții ca la începutul pandemiei”

Guvernul francez a studiat un proiect de lege care propune prelungirea perioadei de tranziție pentru ieșirea din starea de urgență până la 31 iulie 2022. Proiectul include și posibilitatea de a mobiliza încadrarea activității unităților deschise publicului și permisul sanitar, dar și măsurile care îi sunt asociate.

Măsurile luate pe baza acestuia exclud restricții precum carantinarea sau cele care țin de un program al circulației în anumite intervale orare cum a fost la începutul crizei sanitare.

„Proiectul de lege, care a făcut obiectul unui aviz favorabil din partea comitetului ştiinţific în data de 6 octombrie, prelungeşte până la 31 iulie 2022 regimul de gestionare a depăşirii crizei sanitare, incluzând posibilitatea de a mobiliza, dacă situaţia sanitară o impune, încadrarea activităţii unităţilor deschise publicului (ERP) şi permisul sanitar, precum şi măsurile care îi sunt asociate”, conform comunicatului emis de Palatul Elysee.

„Măsurile luate pe baza sa, care exclud restricţii precum carantina sau cele de circulaţie în anumite intervale orare, ca la începutul pandemiei, vor fi strict proporţionale cu riscurile implicate şi adaptate continuu la schimbările situaţiei sanitare: prelungirea regimului nu înseamnă că măsurile vor fi în cele din urmă adoptate”, se mai precizează în text.

Conform textului, se înăspresc acțiunile în caz de fraudare a permisului sanitar, arată Reuters.

Stare de urgență în Letonia timp de trei luni

Letonia a declarat în cursul zilei de luni stare de urgență la nivel național pentru o perioadă de trei luni după ce cazurile de COVID-19 au crescut alarmant. În timpul acesta, vaccinarea populației cu serul împotriva virusului rămâne la unul din cele mai scăute niveluri din Uniunea Europeană, relatează AFP.

Numărul contaminărilor zilnice este de peste o mie în țara cu 1.9 milioane de locuitori, înregistrând o rată de răspândire a coronavirusului mai mare decât cea constatată la începutul lui 2021.

„Suntem obligaţi să refuzăm alţi pacienţi cu diagnostice care nu le pun viaţa în pericol. Echipajele medicale de urgenţă nu pot răspunde la toate apelurile”, a declarat anterior Karlis Racenis, preşedintele unei asociaţii de tineri medici, în cadrul unei conferinţe de presă.

The post Țara care vrea prelungirea stării de urgență până 31 iulie 2022. Ce motiv invocă appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă