Țara care trece la vaccinarea anti-COVID obligatorie pentru cadrele medicale și funcționari, după creșterea masivă a numărului infectărilor

4 săptămâni in urmă 9

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 15:40

86 citiri

Țara care trece la vaccinarea anti-COVID obligatorie pentru cadrele medicale și funcționari, după creșterea masivă a numărului infectărilor

Autoritățile din Ucraina a propus joi, 11 noiembrie, revizuirea categoriilor profesionale pentru care vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie, incluzând personalul medical şi angajaţii municipali, informează Reuters.

Guvernul de la Kiev îi obligă deja pe profesori, pe angajaţii din instituţiile de stat şi pe cei din administraţiile locale să se vaccineze anti-COVID-19, care, în caz contrar, riscă să fie suspendaţi de la locurile lor de muncă.

Noua listă a categoriilor profesionale care trebuie să se vaccineze include personalul medical, angajaţii din primării şi cei din companiile municipale, a anunţat ministrul ucrainean al Sănătăţii, Victor Liaşko.

Ucraina a înregistrat un număr record de cazuri de coronavirus şi de decese asociate COVID-19 în ultimele săptămâni, iar Guvernul de la Kiev a impus lockdown-uri stricte şi a promovat vaccinarea, încercând să limiteze efectele pandemiei.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Ucraina a înregistrat 3,16 milioane de infectări şi 74.857 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus.

Totodată, Ucraina este una dintre ţările din estul Europei care înregistrează cele mai mici rate de vaccinare de pe continent. Doar 8,3 milioane de ucraineni din totalul de 41 de milioane de locuitori din această ţară sunt în prezent vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19.

Citeste si:

 „Aceasta nu este o criză a migranților”

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, și președintele SUA Joe Biden s-au întâlnit miercuri, la Casa Albă, pentru a discuta, printre altele, despre situația de la frontiera dintre...

Medic, despre pacienții tineri COVID ce vin prea târziu la spital. „Avem situaţii în care plămânii sunt afectaţi în proporţie de 100%, iar viaţa pacientului nu mai poate fi salvată”

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad atrag atenţia că, în ultimele trei săptămâni, au remarcat gravitatea leziunilor pulmonare la pacienţii tineri infectaţi cu virusul...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă