Țara care a devenit cel mai mare partener comercial al Uniunii Europene

1 lună in urmă 27

China, cel mai mare partener comercial al Uniunii Europene China, cel mai mare partener comercial al Uniunii Europene

China a depăşit Statele Unite, devenind cel mai mare partener comercial al Uniunii Europene. În trimestrul doi din 2021, valoarea exporturilor de bunuri ale UE către ţările din afara blocului comunitar a fost uşor peste nivelul din primul trimestru din 2019, arată datele publicate, miercuri, de Eurostat.

MIERCURI, 08 SEPTEMBRIE 2021, 17:01

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Valoarea importurilor UE a crescut semnificativ în trimestrul doi din 2021, în urma redresării economiei, astfel încât excedentul comercial al UE a scăzut de la 46 la 29 miliarde de euro.

Între primul trimestru din 2019 şi trimestrul doi din 2021, procentul importurilor din China a crescut cu patru puncte procentuale (pp).

Procentul importurilor din Elveţia a înregistrat o creştere de 0,7 pp, în timp ce importurile din Marea Britanie, Rusia şi Statele Unite au scăzut cu 3,4 pp, 1,1 pp, şi, respectiv, 1 pp. Aceste scăderi au fost cauzate de pandemie şi, în cazul Marii Britanii, şi de Brexit.

Între primul trimestru din 2019 şi trimestrul doi din 2021, procentul Chinei în exporturile UE de bunuri a urcat cu 1,5 pp, iar al Marii Britanii a scăzut cu 3,2 pp. Procentul Elveţiei, Rusiei şi Statelor Unite au urcat toate cu mai puţin de 0,6 pp.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă