Tanczos Barna, propunerea UDMR de ministru al mediului, cerea în 2015 masacrarea a peste 4.000 de urşi

2 luni in urmă 26

Tanczos Barna, favorit pentru ocuparea fotoliului de ministru al mediului din partea UDMR, declara în anul 2015 că România are peste 10.000 de urși și cerea reducerea populației acestora la 6.000 de exemplare, afirmând că țara noastră „nu se poate transforma în grădina zoologică a Europei”.

Întrebat de Libertatea dacă îşi menţine declaraţiile din urmă cu cinci ani, acesta a spus că UDMR nu a decis încă cine va ocupa posturile care îi revin și a precizat că viitorul ministru va putea oferi un răspuns, după ce va verifica datele oficiale.

„Nu comentez. UDMR nu a luat nicio decizie cu privire la persoane. Cred că e corect să vă răspundă ministrul desemnat de UDMR, după ce va avea posibilitatea să verifice datele oficiale din minister”, a spus Tanczos Barna.

Tanczos Barna: „Nu putem transforma România în grădina zoologică a Europei”

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR s-au înțeles vineri asupra viitorului cabinet. UDMR va avea în Guvernul Cîțu trei portofolii: Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului și Ministerul Sportului.

„Nu putem transforma România în grădina zoologică a Europei, nu ne putem asuma mai mult decât trebuie în protejarea unor specii de animale sălbatice. Populaţia de urs creşte, a depăşit deja 10.000 de exemplare în România, iar ţara noastră şi-a asumat, printr-un angajament faţă de UE, că va păstra un efectiv de aproximativ 6.000 de urşi”, spunea Tanczos în 2015, pe atunci fiind senator, citat de Mediafax.

Citeşte şi: Negocierile continuă: PNL va numi şeful ANAF, USR-PLUS va administra Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă