Tânărul care a produs accidentul cu 23 de răniți din județul Suceava trebuia să fie în carantină

2 luni in urmă 1


Tânărul de 20 de ani nu a păstrat distanța și a lovit mașina din față, autoturismul său fiind apoi proiectat pe contrasens unde s-a izbit de un microbuz ce transporta elevi. Accidentul s-a petrecut pe raza localității sucevene Arbore și s-a soldat cu 23 de victime.


În urma cercetărilor, anchetatorii au aflat că tânărul pe care îl consideră responsabil pentru accidentul de ieri nu avea ce să caute pe șosea, pentru că figurează în baza de date a Poliției ca fiind în carantină.


Bărbatul intrase în carantină în 25 februarie și ar fi putut ieși doar după 14 zile, motiv pentru care va fi sancționat contravențional conform prevederilor Lg. 55/2020.


Ancheta a mai scos la iveală și nereguli la microbuzul care transporta elevi.


Inspectorii din transportul Rutier, prezenți la fața locului, au constatat că automobilul marca IVECO avea 19 locuri, deși în certificatul de înmatriculare acesta figura cu 16 locuri. Modificările nu erau omologate, iar scaunele nu erau prevăzute cu centuri de siguranță.


În cazul accidentului, poliția a deschis un dosar penal care are ca obiect „vătămarea corporală din culpă”.


Potrivit anchetatorilor, tânărul de 20 de ani, din orașul Cajvana, a condus un autoturismul Volkswagen pe DJ 178 pe raza localității Arbore spre orașul Cajvana, iar în autoturism erau trei tinere, de 21, 20 și 19 ani din același oraș.


În dreptul unui magazin, șoferul nu a păstrat distanța corespunzătoare față de mașina din față, care a semnalizat intenția de a vira la dreapta, și a intrat în coliziune laterală stânga spate cu aceasta.


În urma impactului, autoturismul Volkswagen a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un microbuz IVECO condus de un bărbat de 42 de ani din orașul Milișăuți, care efectua cursă regulată specială și transporta un număr de 18 elevi.


În urma accidentului, 23 de persoane au fost rănite, respectiv 19 din microbuz și patru din autoturism. Toate victimele au fost preluate și transportate la Spitalul Județean Suceava, după activarea planului roșu de intervenție.


Elevii au vârste cuprinse între 15 și 21 de ani, iar niciunul din pasagerii microbuzului nu a fost rănit grav, suferind doar contuzii și leziuni ușoare.


O tânără de 21 de ani, pasageră în autoturism, a suferit o fractură la gamba stângă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă