Tânără internată cu COVID-19, readusă la viață după un stop cardiac. Starea ei este critică

1 lună in urmă 21

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 18:10

33 citiri

Tânără internată cu COVID-19, readusă la viață după un stop cardiac. Starea ei este critică

O tânără de 21 de ani internată cu COVID-19 în urmă cu două zile se zbate între viață și moarte, după ce luni a suferit un stop cardiac.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler, s-a arătat impresionată de această situație despre care a vorbit la Digi24, precizând că formele de COVID din valul patru al pandemiei sunt mai grave decât cele din valurile anterioare, iar pacienții se recuperează mai greu.

„Sunt extrem de marcată de evoluția unei tinere de 21 ani, care este internată acum la Institutul Marius Nasta. A venit de două zile și astăzi a trecut prin primul stop cardiac, care s-a resuscitat, dar nu știm care va fi evoluția ei în continuare. Este o tânără care nu are comorbidități importante, în afară de obezitate, și care cu siguranță nu s-a gândit că ar putea ajunge într-o astfel de cumpănă a vieții ei”, a declarat dr. Mahler.

Medicul sfătuiește oamenii, indiferent de vârstă, să țină legătura cu medicul de familie atunci când constată simptomatologie COVID.

„Deși soluțiile terapeutice sunt funcționale pentru o mare parte din cei care trec prin boală, adică aproape 80% pot să treacă printr-o formă care să poată fi gestionată la domiciliu, o parte au nevoie de un ajutor substanțial, un ajutor care depășește orice capacitate de management la domiciliu, chiar dacă sunt persoane care încearcă să-și administreze terapia cu antivirale la domiciliu, oxigenoterapie.... sunt situații care, din păcate, duc la agravare și impun prezentarea urgentă într-un spital”, a mai arătat medicul.

Beatrice Mahler susține că pacienții COVID din valul patru ajung mult mai frecvent la forme grave ale bolii, chiar cu tratament în spital.

„Evoluția este mult mai rapidă spre deteriorare, formele sunt mult mai severe și chiar în spital, cu tratament administrat, din păcate, ei ajung să se deterioreze extrem de rapid și să prezinte complicații”, a spus dr. Mahler.

Citeste si:

 ”Doar pandemia vă obligă să vă infectaţi fără consimţământ”

Cercetătorul Octavian Jurma le răspunde celor care reclamă faptul că sunt obligaţi să se vaccineze, precizând că medicii şi autorităţile doar recomandă vaccinarea. Medicul explică...

Armata crește capacitatea de luptă împotriva COVID-19. Două centre medicale de diagnostic, deschise în Capitală și Pitești

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat luni, 25 octombrie, că a operaţionalizat două Centre Medicale de Diagnostic COVID-19, care sunt amplasate la Spitalul Universitar de Urgenţă...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă