Tânără de 26 de ani, medic rezident, reținută după ce ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare

2 luni in urmă 16

O tânără medic rezident din Cluj, suspectată că a accesat baza de date a unui centru de vaccinare din Alba şi a emis în fals mai multe adeverinţe de vaccinare, a fost reţinută în urma percheziţiilor făcute joi. Zece persoane au fost audiate.

”În urma percheziţiilor care au avut loc azi, 5 august 2021, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru fals informatic, a fost ridicat un telefon mobil, o tabletă şi o unitate de calculator”, au transmis, joi după-amiază poliţiştii.

Aceştia au precizat că o tânără, de 26 de ani, din Cluj – Napoca, a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine, 6 august, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. Tânăra era angajată la centrul de vaccinare din orașul Ocna Mureș.

Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din judeţul Alba şi ar fi eliberat, mai multe adeverinţe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locaţia respectiv”, au mai precizat poliţiştii.

Aceştia au făcut, joi, două percheziţii în judeţul Cluj.


Citeste si:

Românii își anulează pe capete vacanțele în Grecia. Cum încearcă să vândă pachetele cumpărate și ce opțiuni de asigurare există

Un studiu al cercetătorilor britanici arată că vaccinarea scade de trei ori riscul de infectare cu coronavirus

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă