Tânăr mort după ce a fost înţepat de o meduză. El a fost deconectat de la aparate după o săptămână de comă

2 luni in urmă 12

Tânărul a fost înțepat în timp ce înota lângă plaja Queensland de o meduză din specia Cubozoa, cea mai veninoasă vietate marină. Adolescentul de 17 ani era menținut în viață de aparate și a fost deconectat luni, la aproximativ o săptămână de la incident, a anunțat poliția din statul Queensland, citată de The Independent.

Moartea lui este prima cauzată de această specie în Australia în ultimii 15 ani. Meduza australiană de cutie, denumită așa după forma sa, este considerată a fi cea mai veninoasă vietate marină. Are tentacule lungi pline de pungi cu venin. Când aceste venin este injectat în corpul uman, poate duce la paralizie, stop cardiac și moarte.

Citeşte şi Fenomen spectaculos rar: Fulgerele Sprite în formă de meduză

Autoritățile locale au anunțat că băiatul înota în apropierea orașului Bamaga din Cape York, și că a fost înțepat pe 22 februarie. Tânărul a fost tratat la fața locului, apoi transportat cu un elicopter la spitalul Townsville.

Speciile letale de meduze Cubozoa se regăsesc în special în apele tropicale din nordul Australiei. În comunitățile de pe coastă există semne care îi avertizează pe oameni să nu intre în apă în anumite perioade.

Citeşte şi Vladimir Putin va avea imunitate pe viaţă. O lege în dezbatere îl absolvă de orice ilegalitate ar săvârşi-o după încheierea mandatului

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă