Talibanii vor permite afganilor să părăsească Afganistanul chiar și după 31 august. Angela Merkel: Berlinul nu se va „feri” de discuțiile cu talibanii

1 lună in urmă 23

Talibanii ar fi căzut de acord să le permită afganilor să părăsească Afganistanul, chiar și după depășirea termenului-limită de evacuare din 31 august, impus trupelor americane prezente în această țară. Într-o declarație făcută în fața parlamentarilor, Angela Merkel a anunțat că Germania nu se va feri să poarte discuții cu talibanii.

 Berlinul nu se va „feri” de discuțiile cu talibanii

Talibanii vor permite afganilor să părăsească Afganistanul chiar și după 31 august. Angela Merkel: Berlinul nu se va „feri” de discuțiile cu talibanii

Profimedia Images

Germania va continua să sprijine afganii să părăsească Afganistanul chiar și după termenul limită din 31 august, a declarat cancelarul Angela Merkel parlamentarilor. Ea a adăugat că, de asemenea, Berlinul nu se va „feri” de discuțiile cu talibanii.

#BREAKING Taliban agree to let Afghans leave Afghanistan after US withdrawal deadline of August 31: German envoy pic.twitter.com/RNJR68lgFd

— AFP News Agency (@AFP) August 25, 2021

Germania lucrează „intens” pentru a evacua personalul afgan înaintea termenului de 31 august care se apropie, a anunțat cancelarul Angela Merkel, miercuri, la o zi după ce președintele american Joe Biden a anunțat că a respins prelungirea prezenței trupelor americane după aceste termen.

Avioanele militare germane au salvat până acum peste 4.600 de persoane, inclusiv cetățeni germani și afgani, potrivit Ministerului Apărării din Germania. Merkel a spus că Germania va încerca în continuare să ajute afganii care au lucrat cu soldații și organizațiile de asistență socială și care doresc să părăsească Afganistanul chiar și după termenul de 31 august.

„Sfârșitul podului aerian în câteva zile nu trebuie să însemne sfârșitul eforturilor de a-i proteja pe acei afgani care se află într-o stare de urgență, odată cu preluarea puterii de către talibani”, a spus ea.

În curs de actualizare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă