Talibanii spun că vor fi mai „liberali” față de acum două decenii: Muzica va fi interzisă. În ce condiții vor avea femeile nevoie de însoțitor

1 lună in urmă 20

 Hepta Hepta

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat pentru New York Times că gruparea teroristă va fi mai liberală decât era acum 20 de ani.

Zabihullah Mujahid a spus că talibanii vor permite femeilor să meargă la școală și la locurile de muncă, atâta timp cât vor purta un hijab care să le acopere capul.

El a negat astfel informațiile potrivit cărora talibanii vor forța din nou femeile să stea în casă, așa cum au făcut-o în perioada 1996 – 2001, sau că le vor biciui dacă se comportă greșit.

Citește și Mărturia sfâșietoare a unei tinere care a fugit din Afganistan acum 7 ani: „Preferam să mor decât să stau sub regimul taliban“

Mujahid a negat, de asemenea, informațiile conform cărora grupul vânează oameni care au colaborat cu americanii, iar cei care au documente de călătorie corespunzătoare vor putea părăsi țara.

El a adăugat că speră ca talibanii să poată colabora cu comunitatea internațională în viitor în ceea ce privește combaterea terorismului, eradicarea opiului și reducerea numărului de refugiați în Occident.

Dar, a spus el, muzica va fi interzisă în țară, iar femeile vor avea nevoie de un însoțitor de sex masculin în călătoriile care durează mai multe zile.

„Muzica este interzisă în islam, dar sperăm că putem convinge oamenii să nu facă astfel de lucruri, în loc să îi presăm”, a spus Mujahid.

Comentariile sale vin la doar o zi după ce a ținut o conferință de presă în care a avertizat femeile să rămână înăuntru în timp ce își antrenează forțele pentru a trata corect femeile.

The post Talibanii spun că vor fi mai „liberali” față de acum două decenii: Muzica va fi interzisă. În ce condiții vor avea femeile nevoie de însoțitor appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă