Talibanii le obligă pe studente să meargă la cursuri cu faţa acoperită și îmbrăcate în rochii negre

1 lună in urmă 18

De Ovidiu Cojocaru.
Publicat: 05.09.2021, 17:30.
Actualizat: 05.09.2021, 17:31

Femeile care frecventează cursurile universităților private afgane trebuie să poarte obligatoriu abaya, un voal mare care acoperă corpul și să îşi acopere cea mai mare parte a feței cu un niqab. De asemenea, talibanii au anunţat că vor fi eliminate clasele mixte, băieţii fiind mutaţi în clase diferite de cele în care vor studia fetele.

Reguli noi pentru studentele din Afganistan

Femeie afgană cu niqab

Profimedia

Într-un document emis de autoritatea educațională a talibanilor, aceștia au ordonat, de asemenea, ca la clasele în care vor învăţa studente fete să poată preda doar femei, dar dacă acest lucru nu era posibil, atunci acestea ar putea fi substituite de profesori mai bătrâni, transmite Deccan Herald.

Restricţii pentru studenţii din Afganistan

Femeile înscrise în aceste unități de învăţământ vor trebui, de asemenea, să părăsească clasa cu cinci minute înainte de studenții băieţi și să aștepte în săli special destinate până când aceștia din urmă vor părăsi sediul, precizează acest decret datat sâmbătă și publicat de Ministerul Învățământului

Când mișcarea islamistă a venit la putere pentru prima dată între 1996 și 2001, regula privind sexul unic a împiedicat aproape toate femeile să studieze. Purtarea burqa, un voal lung care acoperea complet capul și corpul, cu o plasă de sârmă care acoperea ochii, era atunci obligatorie. Abaya, pe care studenții din instituțiile private trebuie să o poarte, este un voal mare care acoperă corpul. Niqabul își acoperă fața lăsând la vedere doar ochii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

 „Ăsta e al ei că e mai mic, ăla mai mare e al maimuţoiului. Le arăt eu bătaie de joc”

1

Un bărbat din Cluj s-a filmat într-un live pe Facebook, în timp ce oferea 10.000 de lei, pentru a fi dus în Germania să-şi omoare fosta iubită, dar şi pe noul său iubit. În imagini, bărbatul de 57 de ani apare alături de două cuţite, unul pentru femeie şi celălalt pentru bărbatul de origine germană.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă