Talibanii l-au eliberat pe inginerul american Mark Frerichs în schimbul unui lider al lor acuzat de trafic de droguri

6 zile in urmă 41

Talibanii din Afganistan l-au eliberat luni pe inginerul american Mark Frerichs, în schimbul unui lider al lor, care fusese reținut în SUA încă din 2005, pentru trafic de droguri, scrie Reuters, care îl citează pe un ministru din conducerea talibană.

Schimbul a avut loc la aeroportul din capitala Kabul.

Astfel, pentru a-l primi pe Mark Frerichs, SUA l-au dat la schimb pe Bashir Noorzai, a declarat ministrul de externe interimar al talibanilor, Amir Khan Muttaqi, într-o conferință de presă.

La rândul său, Noorzai, prezent la conferință, s-a declarat mândru că s-a întors „printre frații” lui. Avocatul lui a negat că clientul său era traficant de droguri și a susținut că acuzațiile ar trebui respinse deoarece oficialii guvernamentali americani l-au păcălit făcându-l să creadă că nu va fi arestat.

Noorzai fusese reținut de SUA sub suspiciunea că a introdus heroină în valoare de peste 50 de milioane de dolari în Statele Unite și Europa.

Amir Khan Muttaqi a declarat că talibanii sunt gata să-și rezolve toate problemele prin negocieri cu toată lumea, inclusiv cu Statele Unite.

Mark Frerichs este inginer și veteran al Marinei SUA din Lombard, Illinois, care a lucrat în Afganistan timp de un deceniu la proiecte de dezvoltare. El a  fost răpit în februarie 2020.

Statele Unite nu au prezentat încă un informare oficială pe acest subiect.

Statele Unite au făcut presiuni pentru eliberarea lui Frerich în special după ce talibanii au preluat Afganistanul în august 2021.

Editor : G.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă