Talibanii anunţă că forțele lor au intrat în capitala provinciei Panjshir

1 lună in urmă 18

Talibanii au anunţat că forţele lor au reuşit să intre duminică în Bazarak, capitala provinciei Panjshir, unde Frontul Naţional de Rezistenţă luptă contra militanţilor islamişti care au preluat controlul asupra capitalei afgane Kabul în urmă cu trei săptămâni, transmite Reuters.

Sediul poliţiei din Bazarak şi districtul adiacent a fost cucerit, iar forţele de opoziţie au suferit pierderi substanţiale, fiind luaţi numeroşi prizonieri şi capturate vehicule şi arme, a declarat Bilal Karimi, purtător de cuvânt al talibanilor.

Fahim Dashti, purtător de cuvânt al Frontului Naţional de Rezistenţă (NRFA), ce include forţele de opoziţie, a afirmat însă că ''maşina de propagandă'' a talibanilor încearcă să răspândească mesaje care abat atenţia de la situaţia reală.

''Forţele rezistenţei sunt pregătite să continue să se apere împotriva oricărei forţe de agresiune'', a spus el.

Anterior, liderul NRFA, Ahmad Massoud, a anunţat că forţele sale vor continua lupta.

''Nu vom renunţa niciodată la lupta pentru Dumnezeu, libertate şi dreptate", a scris Massoud pe pagina sa oficială de Facebook. Mesajul său pare a fi o reacţie la informaţii neconfirmate conform cărora Panjshir, singura provincie pe care talibanii nu o controlează, ar fi fost capturată şi că liderii frontului de rezistenţă ar fi fugit din ţară.

Citește și:  VIDEO Talibanii au folosit gaze lacrimogene și au lovit femeile care protestau în Kabul. Imaginile violențelor au fost făcute publice

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă