Taiwan: Două cutremure într-o singură oră

1 săptămână in urmă 21

Foto: Twitter

17 September 2022 21:30

Două seisme puternice s-au produs sâmbătă, într-o singură oră, în sud-estul Taiwanului. Nu sunt raportate victime sau pagube.

Două seisme puternice s-au produs sâmbătă, într-o singură oră, în sud-estul Taiwanului. Nu sunt raportate victime sau pagube.

Primul cutremur, cu magnitudinea 6,1, a zguduit sâmbătă sud-estul Taiwanului, dar nu au fost raportate pagube sau întreruperi în reţelele de furnizare a energiei electrice.

Cutremurul s-a produs la adâncime de 10 kilometri, având epicentrul în comitatul Taitung, o zonă slab populată a insulei.

Al doilea cutremur a avut magnitudinea 5,2, anunţă Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Acesta sa fost înregistrat de aparate la o oră diferenţă de primul şi s-a produs tot la adâncimea de 10 kilometri.

Comisarul comitatului Taitung, April Yao, a scris pe pagina sa de Facebook că primul seism a fost „extrem de puternic”, potrivit Reuters.

Departamentul de pompieri din Taiwan a anunţat că nu a primit încă nicio informaţie privind producera de pagube. Compania de utilităţi Taipower a spus că nu a existat nicio întrerupere a alimentării cu energie electrică pe coasta de est a Taiwanului.

Cutremurul a fost resimţit în tot Taiwanul, inclusiv în capitala Taipei.

Insula Taiwan se află în apropierea joncţiunii a două plăci tectonice şi este predispus la cutremure. În 2016, peste 100 de persoane au fost ucise într-un cutremur produs în sudul Taiwanului în 2016. Un alt cutremur cu magnitudinea de 7,3 a ucis peste 2.000 de persoane în 1999.

Taiwan has just had an earthquake, and the video shows waves in the swimming pool of Kaohsiung Hotel.
I also felt the earthquake in Taizhou!#taiwan #earthquake #台湾地震 pic.twitter.com/ei1rN7nyjA

— Bright Leo💯 (@BrightL36720587) September 17, 2022

Long next video 😱📽️➡️https://t.co/3If80ncWYc

Major magnitude 6.6 earthquake Taitung City, Taiwan Sep 17, 2022! – 台東市地震#Taitung #Taiwan #台東市地震 #台東地震 #地震 #earthquake pic.twitter.com/Ne4MC0LEbl

— World News Araştıran İnsan (@RH_News_World) September 17, 2022

SURSA: MEDIAFAX

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă