TAC.social, prima asociație de medicină veterinară socială din România

1 lună in urmă 25

Animalele fără stăpân din medii defavorizate sau izolate vor primi și anul acesta ajutor de la oameni inimoși. Mai exact, de la membrii primei asociații de medicină veterinară socială din România, TAC.social. Ce înseamnă mai exact acest concept, de organizație veterinară socială și de ce merită ajutor, aflați din următorul reportaj.

08 Ianuarie 2021, 12:04 (actualizat 08 Ianuarie 2021, 12:12) |

Prima asociatie romaneasca de medicina veterinara sociala

EMBED VIDEO LINK CU VIDEO

Embed:

Link:

Încă de la primele ore ale dimineții, pe poarta care duce la cabinetul Asociației TAC.social a venit la consult unul dintre cei mai speciali pacienți ai organizației, cățelușa Padina, al cărei nume a fost dat după ce a fost salvată din Munții Bucegi, din zona Padina. Salvatoarea ei a fost unul dintre medicii veterinari ai cabinetului clujean.

Povestea Padinei i-a impresionat pe membrii asociației, astfel încât cățelul a devenit membru de familie pentru unul dintre salvatori.

Padina este doar un exemplu al ajutorului pe care îl oferă Tac.social animalelor. Organizația vrea să promoveze de fapt un concept nou de medicină veterinară, cea care are la bază acțiunile sociale.

Una dintre campaniile asociației din această perioadă oferă sterilizări gratuite pentru proprietarii de câini care nu își permit costul obișnuit al sterilizării.

Ajutor vor primi, însă, doar câinii comunitari, cei adoptați de la adăposturi publice, asociații sau direct de pe stradă. Asociția TAC.social are în vedere proiecte ambițioase pentru anul acesta, însă pentru a fi puse în practică este nevoie de ajutor, prin donații venite de la oameni inimioși.

Asociația clujeană este prima organizație de medicinină veterinară socială din România. Pe lângă campaniile derulate în toată țara și ajutorul oferit prin cabinet, TAC.social oferă sprijin și în domeniul advocacy, astfel încât legislația dedicată animalelor, în România și în Europa, să devină un instrument respectat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă