Tabelul preliminar al creanțelor în cazul insolvenței lui Dinamo! Suma, mai mică decât calculele inițiale

1 lună in urmă 28

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 septembrie 2021, 18:37 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 18:42

Suma totală a creanțelor acceptate în cazul insolvenței clubului Dinamo este de 6,62 milioane de euro, mai mică decât valoarea inițială cerută de persoanele înscrise la masa credală.

RTZ, administratorul judiciar care se ocupă de insolvența lui Dinamo, a publicat joi tabelul preliminar al creanțelor. Suma totală acceptată este de 32.728.594,56 lei, aproximativ 6,62 milioane de euro. Inițial, entitățile înscrise la masa credală cereau suma de 8.080.000 de euro.

O bună parte, mai exact 6.101.573,02 lei, sunt creanțe sub diverse condiții. Aici intră și litigiul nefinalizat cu Poli Timișoara, în valoare de 5,4 milioane lei, pentru transferul lui Dorin Rotariu. Tabelul preliminar poate fi atacat cu apel. 

Zăvăleanu se îmbogățește din haosul de la Dinamo 

Din sărăcia în care se află Dinamo mai sunt și oameni care se îmbogățesc. Răzvan Zăvăleanu, prin societatea sa RTZ&Partners, a devenit administrator judiciar în momentul în care "câinii" au solicitat revenirea în insolvență.

El i-a comunicat acum Adunării Creditorilor tarifele pe care le pretinde pe durata în care Dinamo se va afla în insolvență:

  • 10.000 de euro lunar în perioada de observație, adică până la aprobarea planului de reorganizare. Salariul acesta ar deveni valabil imediat și ar rămâne câteva luni. Roș-albii trebuie să aibă planul aprobat de creditori și de un judecător cel mai târziu în primăvara anului viitor, altfel nu vor mai obține licență pentru prima ligă
  • 7.000 de euro lunar în primul an din perioada reorganizării, adică după ce planul va fi fost aprobat
  • 10.000 de euro lunar în al doilea an din insolvență
  • 11.500 de euro în al treilea an. Dacă reorganizarea va dura mai mult de trei ani, salariul lui Zăvăleanu va rămâne la nivelul acesta în continuare.

RTZ o să mai încaseze în curând 35.000 de euro pentru întocmirea planului de reorganizare. Documentul va cuprinde lista cu creditorii, cu sumele pe care le au de recuperat din club, o planificare a plăților și o strategie de reînsănătoșire a societății.

Onorariul de succes, adică bonusul RTZ la ieșirea din insolvență: 250.000 de euro! Foarte puțini fotbaliști din prima ligă încasează atât de mulți bani într-un an.

Nu există o dată limitată legal vorbind. Planul de reorganizare trebuie depus în maximum 30 de zile de când avem tabelul definitiv al creditorilor. Noi astăzi suntem la momentul în care am întocmit tabelul creditorilor. Nu pot spune care va fi numărul contestațiilor la acest tabel. În funcție de aceste contestații vom avea o primă variantă a tabelului, apoi poate fi atacat și cu apel. Lucrurile se pot întinde între 3 luni și un an.
- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo

VIDEO Ionuț Negoiță, interviu exclusiv pentru GSP.RO: „Mă simt mult mai bine după plecarea de la Dinamo”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

FOTO Zăvăleanu se îmbogățește! Dinamo se scufundă, dar administratorul judiciar poate câștiga 500.000€

Cum ar putea arăta Dinamo după campania de transferuri din vară » Bătăi de cap pentru Bonetti

Playtech: ȘOC! Mihai Gâdea aruncă BOMBA în politică: '10 miliarde de euro'


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă