Tabăra Cîțu anunță că parlamentarii PNL nu participă la plenul reunit de joi la care e programată citirea moțiunii de cenzură

1 lună in urmă 23

Vicepreședintele PNL al Camerei Deputaților Florin Roman a declarat miercuri, 8 septembrie, că parlamentarii liberali nu vor participa la plenul reunit de joi la care e programată citirea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Cîțu.

Florin Roman a precizat că decizia a fost luată de către conducerea partidului în ședința de miercuri dimineață. Parlamentarii liberali care vor încălca decizia vor fi sancționați.

Despre sancțiuni a vorbit și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, care a subliniat că vor exista „sancțiuni graduale” pentru toți parlamentarii PNL care participă la ședințele din Parlament legate de moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR/

”În BPN nu a rostit nimeni despre excludere, nimeni nu a folosit acest cuvânt. S-a discutat pe mandatarea parlamentarilor și sancțiuni statutare graduale. Ca să ajungi la excluderi din PNL e o chestiune de luni și de decizii.

Rareș Bogdan a citit și decizia Biroului Politic Național al PNL:

„Niciun parlamentar PNL nu va face demersuri în Parlament pentru dărâmarea propriului guvern. În caz contrar se vor aplica sancțiuni graduale prevăzute în Statut.

Se mandatează parlamentarii PNL să nu participe la plenul reunit al Parlamentului și la ședințele birourilor permanente reunite ale Parlamentului”, a adăugat liberalul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi preşedinta Senatului, Anca Dragu, au convocat o şedinţă comună a Parlamentului pentru joi la ora 16:00 în vederea citirii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, depusă de USR PLUS şi AUR.

Tabăra Cîțu a anunțat deja că va sesiza Curtea Constituțională în cazul în care va fi convocat plenul, pe motiv că doar Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au dreptul legal să voteze calendarul moțiunii de cenzură.

Citeste si:

 „Nu am cunoștință, dar dacă USR s-a asociat cu o astfel de moțiune e cu atât mai trist”

 „Decât să plece USR PLUS din coaliție și să se destrame totul, mai bine pleci tu, Florine”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă