Sute de turiști petrec weekendul Floriilor pe schiuri, alții au profitat de ridicarea restricțiilor și au dat o fugă până pe litoral

3 săptămâni in urmă 24

Sute de turişti au fugit la munte în weekendul Floriilor! Au avut noroc şi de trafic fără probleme, dar şi de pârtii încă perfecte pentru schiat. Turiştii au profitat şi de primul weekend fără restricţii de pe litoral.

Sinaia. Cota 2000. Iarna nu se dă plecată. Sunt zece grade şi zăpada este perfectă pentru schiat sau pentru săniuţă. În weekendul de Florii sute de turişti au evadat din oraşe şi s-au refugiat la munte. Pentru aerul curat şi pentru mişcare.

Turistă: ”Îţi dă linişte, îţi dă bucurie de a respira fără măşti fără nimic”.

Turist: ”Atmosfera e foarte plăcută. E prima zi şi prima dată când schiem. Sportul nu dăunează grav sănătăţii”.

Multe dintre staţiunile de la munte sunt în scenariul roşu

Staţiunea este în scenariul roşu aşa că nu există relaxare liberă de restricţii.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: ”Nu uitaţi nici de distanţarea socială, chiar dacă vremea este frumoasă, iar schiatul adună sute de persoane aici la cota 2000, jandarmii montani patrulează în toată această perioadă”.

Răzvan Bjan, şef post Jandarmerie Montană: ”Aglomerările de persoane se produc în zona instalaţiilor de transport pe cablu, acţionăm pentru informarea turiştilor”.

Deşi în mod tradiţional în weekendurile cu Sărbători, turiştii petrec mai multe ore în trafic decât în staţiuni, astăzi DN1 n-a mai fost drumul nervilor. S-a circulat fără probleme.

Litoralul a scăpat de restricțiile de weekend

Turiştii n-au mai avut răbdare până în zilele libere de Paşte şi au dat o fugă la mare chiar din acest sfârşit de săptămână. Este primul weekend fără restricţii pe litoral.

A fost soare, temperaturile au atins şi 12 grade Celsius, aşa că oamenii au profitat şi au ieşit la o plimbare pe plajă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă