Sute de polițiști protestează cu fumigene la Ministerul de Interne. Jandarmii îi supraveghează ca situația să nu escaladeze

2 săptămâni in urmă 1

Sute de sindicaliști de la mai multe organizații care reprezintă interesele polițiștilor protestează cu fumigene în fața Ministerului de Interne, chiar de Ziua Poliției.

Cei 400 de sindicaliști s-au strâns în fața instituției, în condițiile în care regulile de prevenire a răspândirii COVID permit proteste cu cel mult 100 de participanți. Totodată, în timpul protestului au aprins și fumigene colorate, deși utilizarea lor nu este permisă în spațiile publice. 

Protest cu fumigene in fața Ministerului de Interne. Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Sindicaliștii cer demisia conducerii MAI și sunt nemulțumiți că guvernul le-a înghețat salariile, dar și de condițiile de muncă. Ei spun că, de exemplu, multe secții de poliție nu au toalete.

Manifestația are autorizație de desfășurare până la ora 14.

Alte sute de membri de la o altă organizație sindicală sunt pe drum, urmând să se alăture manifestanților de la Ministerul de Interne.

La protest sunt prezenți și jandarmi, pentru ca situația să nu escaladeze.

Nu este primul protest cu fumigene organizat de sindicalişti. În 24 februarie a avut loc un protest la Palatul Cotroceni. Ca urmare a incidentelor respective, jandarmii au dat atunci patru amenzi în valoare de 10.000 de lei sindicaliştilor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă