Sute de polițiști din Ucraina au fost dați afară pentru că nu erau vaccinați anti-COVID-19. „Își puneau în pericol colegii”

2 săptămâni in urmă 9

Ihor Klimenko, șeful Poliţiei Naţionale a Ucrainei a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că a concediat 405 angajaţi pentru că nu erau vaccinaţi anti-COVID-19, relatează deschide.md.

„405 angajaţi nevaccinaţi au fost concediaţi din Poliţia Naţională a Ucrainei. Erau nevaccinaţi şi îşi puneau în pericol colegii”, a anunţat Ihor Klimenko.

În cadrul Poliţiei Naţionale, în prezent 2.500 de persoane au COVID-19, însă 95% din întregul personal al poliţiei a fost vaccinat împotriva coronavirusului.

Din 8 noiembrie, toţi oficialii şi profesorii nevaccinaţi vor fi suspendaţi din funcții în Ucraina. Această regulă nu se aplică persoanelor care au fost sfătuite de medici să nu se vaccineze.

Cabinetul Miniştrilor din Ucraina a aprobat în octombrie procedura privind suspendarea angajaţilor nevaccinaţi din companii, instituţii şi organizaţii în care este necesară vaccinarea împotriva coronavirusului.

Totodată, ministrul ucrainean al sănătăţii a anunţat, pe 9 noiembrie, că, în curând, şi medicii vor fi suspendaţi dacă nu vor fi vaccinaţi. În prezent, 80% din personalul medical din Ucraina este vaccinat.

 Alte domenii în care ar putea fi aplicată această măsură sunt: instituţiile din domeniul serviciilor sociale, instituţiile pentru protecţia copilului, centrele de reabilitare, companiile, instituţiile şi organizaţiile de importanţă strategică pentru economia şi securitatea statului.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă