Sute de polițiști au percheziționat proprietățile lui Alișer Usmanov din Germania. De ce este suspectat oligarhul rus

5 zile in urmă 32

Procuratura din München a autorizat percheziționarea proprietăților miliardarului Alișer Usmanov din Tegernsee, într-un dosar în care oligarhul rus de 69 de ani este suspectat de evaziune fiscală de milioane de euro, relatează Bild și site-ul postului Bayerischer Rudfunk.

Peste 250 de ofițeri de la Oficiul Federal de Poliție Criminală și de la Parchet au fost prezenți la percheziția de miercuri, 21 septembrie. Anchetatorii au transmis că este vorba despre suspiciunea de încălcare a legii privind comerțul exterior și plăți.

Usmanov a fost supus impozitelor în Germania, deoarece a locuit într-una dintre vilele sale de pe malul lacului Rottach-Egern în mod regulat începând cu 2016. Întrucât nu a depus nicio declarație fiscală, procurorrii îl suspectează că s-a sustras de la plata impozitelor.

Potrivit Bild, Usmonov are trei proprietăți de lux în Tegernsee, pe care le-a cumpărat cu 21 de milioane de euro.

În martie, Usmanov a fugit din Tegernsee în Uzbekistan. Activele sale din UE (trei vile, o casă pentru bărci și iahtul de lux Dilbar, în valoare de 800 de milioane de dolari), au fost înghețate. El se află pe lista apropiaților lui Putin care au fost sancționați de UE.

Proprietățile din Germania sunt încă deținute de oligarh, dar nu are voie să le închirieze sau să le vândă.

Împreună cu alți trei oligarhi ruși, Roman Abramovici, Mihail Fridman și Petr Aven, Usmanov a intentat un proces împotriva sancțiunilor UE.

Potrivit Forbes 2022, Alișer Usmanov are o avere estimată la 14,6 miliarde de dolari. El derulează afaceri în industria metalurgică și minieră, fiind acționar majoritar Metalloinvest.

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă