Sute de mii de pelerini hinduși s-au scăldat în fluviul Gange, în ciuda înmulțirii cazurilor de COVID din India

4 zile in urmă 19

Baia rituală în apele Gangelui are loc în cadul festivalului anual Makar Sankranti, celebrat de hinduși. Obiceiul a fost respectat și în acest an de sute de mi de pelerini, deși India se confruntă cu o creștere a numărului de infectări cu coronavirus, relatează agenția dpa, citată de Agerpres.

Pelerinii s-au adunat pe malurile fluviului în statele Uttar Pradesh și în Bengalul de Vest, unii dintre ei fără să poarte mască de protecție și în condiții în care regula distanțării fizice este greu de respectat.

Hindușii cred că prin scăldarea în apele Gangelui în timpul acestui festival vor fi absolviți de păcate.

Ganga Sagar annual fair amid of Covid crisisIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Specialiștii se tem însă că aceste adunări vor favoriza răspândirea infecțiilor cu coronavirus. De altfel, se crede că anul trecut evenimente similare au dus la apariţia celui de-al doilea val al pandemiei care a fost foarte agresiv în India.

Pe fondul răspândirii variantei Omicron, foarte contagioasă, India se cofruntă cu o creștere a numărului cazurilor de infectare, autoritățile raportând peste 264.000 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore.

De la începutul pandemiei, în India, țară cu 1,3 miliarde de locuitori, au fost confirmate peste 36 de milioane de infectări și 485.350 de decese asociate COVID-19, potrivit worldometers.info.

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă